Ramazan ayında enderun usulü ve hatimli teravih namazı kılınacak camiler Uşak Müftülüğü tarafından belirlendi.
Uşak’ta Enderun usulü teravih namazının belirlenen günlerde eda edileceği camiler ise şöyle sıralandı:
12 Mart Salı: Yücetepe Camii, 13 Mart Çarşamba Fatih Camii, 16 Mart Cumartesi Salı Nuri Dağ Camii, 18 Mart Pazartesi Takva Camii, 19 Mart Salı Laleli Camii, 20 Mart Çarşamba Sümbüllü Camii, 21 Mart Perşembe Bölme Camii, 23 mart Cumartesi Mutaf Camii, 25 Mart Pazartesi Prof. Dr. Talat Koçyiğit Camii, 26 Mart Salı Karakıran Camii, 30 Mart Cumartesi Şekerevleri Camii, 1 Nisan Pazartesi Hz. Ebubekir Camii, 2 Nisan Salı Kadir Cami, 3 Nisan Çarşamba Akşemseddin cami, 2 Nisan Cuma Ulu Camii, 7 Nisan Pazar Dikilitaş Camii 8 Nisan Pazartesi Fatih Ünal Camii
Hatimle teravih namazı kılınacak camiler şöyle belirlendi:
Kurşunlu Camii, Karaağaç Camii, Yusuf Gürsoy Camii, Fetih Camii
Enderun teravih nedir ve nasıl kılınır?
1831 yılının ramazan ayında, musikişinas padişahlardan Sultan 2. Mahmut'un da bulunduğu, müezzinliğini Türk musikisinin dahi ismi Hamamizade İsmail Dede Efendi'nin yaptığı, saray baş imamı Zeynel Abidin Efendi'nin kıldırdığı teravih, enderun usulünün ilk örneği olarak biliniyor.
Enderun usulü teravihin özelliği, namazın her 4 rekatının, Türk musikisinin farklı makamlarında kılınması ve bu makamlardaki ilahilerle de süslenmesi.
İmamın takip edeceği makamlardan her 4 rekatta bir ramazanın ruhuna uygun, namazın huşu ve coşkusunu artırmak için dinlenme anlamına gelen tervihalarda eğitimli ve güzel sesli müezzinler topluluğunca ilahilerin okunması adetine "Cumhur Müezzinliği" ismi veriliyor.
Osmanlı'nın köklü geleneklerinden enderun usulü teravihte, öncelikle müezzinin getirdiği kamet ile yatsı namazının "hicaz" veya "uşşak" makamında kılınacağı belirleniyor. Namaz kılınırken baş müezzinin makamlar arasındaki geçişi salavat çekerek yaptığı enderun teravihte, imam baş müezzinin makamından 4 rekat kıldırıyor, yine aynı makamdan ilahi okunuyor. Tekrar baş müezzin diğer makamdan salavat getirerek, imamın o makamdan namazı kıldırmasını sağlıyor.
Makamları klasik Türk musikisinin en önemli ismi olan Itri'ye dayanan enderun usulü teravihte en çok "hicaz", "segah", "isfahan", "uşşak" ve "acemaşiran" makamları kullanılırken, vitir namazı "segah" makamında kılınıyor.