Türkiye Diyanet Vakfı Uşak Şubesi Kadın Kolları tarafından organize edilen etkinlik, 30 Ekim Pazartesi günü saat 11.00'de Valilik önündeki kermes alanında açılış yapacak.

Çarşı, 6 Kasım tarihine kadar 1 hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak. Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine yardım sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, kermes usulüyle hazırlanan yiyecekler ve giyecekler satışa sunulacak. Ayrıca, çarşıda keşkek, aşure, pilav, katmer ve bükme gibi geleneksel lezzetler sıcak sıcak pişirilip satışa sunulacak.

Uşak Valisi Ergün; “Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleridir” Uşak Valisi Ergün; “Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleridir”

Kermese, Uşak'taki kuran kursları ve öğrenciler de katkı sağlayacak. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlikle toplanan yardım paraları toplu bir şekilde Gazze'ye gönderilecek. Ayni ve nakdi yardımlar da kabul ediliyor.

Uşak'ta bulunan tüm ilçelerden ve köylerden destek beklenirken, ayrıca çarşıda her gün mende ekmeği yapılıp satışa sunulacak. Nakdi yardımda bulunanlara, yardımların Hayır Çarşısı adına yapıldığını belirten makbuzlar kesilecek.

Çarşı, bir hafta boyunca her gün 08.30'da açılacak ve akşam 18.00'e kadar ziyaretçilere hizmet verecek. 

Muhabir: Seher ZEYBEK