Uşak'ta hayırsever Ali Turan tarafından yaptırılan 12 derslikli okulun temel atma programı gerçekleştirildi.

Ali Turan Ilkokulu

Cumhuriyet Mahallesi'nde gerçekleştirilen törene, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Belediye Başkan Vekili Reyhan Aydın, Uşak Jandarma Komutanı albay Fahri Semiz, İl Milli Eğitim Müdür Halil Yücel, siyasi parti başkanları katıldı.

Vali Ergün-7Okulun bir yıl içinde tamamlanmasının öngörüldüğünü aktaran Ergün, "Burası 2025-2026 eğitim öğretim yılında kıymetli öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. 12 derslik olarak planlanan, zemin ve iki kat olacak şekilde yapılacak bu okul toplamda 288 öğrenciye hizmet verecek. Şu anda Uşak'taki toplam okullarımızın 58'i hayırseverlerimiz tarafından yaptırılmış. Bunun yanında 14 ek bina, eğitim binalarına ilave şeklinde yapılanlar var. Bunları da eklersek 72 bina hayırsever vatandaşlarımızın katkısını barındırıyor. Devletimizin Uşak'taki milli eğitim yatırımları da bir yandan devam ediyor. Bu yıl Banaz ilçesinde yapımı tamamlanan iki okulu hizmete aldık. Güçlendirilmeleri tamamlanan okulları da devreye alıyoruz” dedi.

Ali Turan

Uşak köylüleri Yunan zulmünü anlatıyor Uşak köylüleri Yunan zulmünü anlatıyor

Hayırsever Ali Turan ise, "Gençliğimden beri böyle bir hevesim vardı. Yapan insanlara gıptayla bakıyordum. Özeniyordum, 'bende böyle bir şey yapabilir miyim bir gün' diyordum. Yaradan Allah'ım bana nasip etti. Böyle bir şey yapmaya niyetlendim. İnşallah sonunu da getireceğim. Çocukları çok seviyorum. Gençlere ve evlatlarıma örnek olmak istiyorum" dedi. 

Temel AtmaDua edilmesinin ardından katılımcılar temele ilk betonu dökmek için butona bastı.

Muhabir: Ece Yıldırım