Uşak Valisi Ergün; “Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleridir” Uşak Valisi Ergün; “Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleridir”

Uşak’ta son zamanlarda artan asılsız ihbarlar nedeniyle ekipler zorluk yaşıyor. Çeşitli sebeplerle gelen çağrılarda ise ihbar edilen olayın gerçeklik payı bulunmuyor. Mekanlarda fiyatların pahalı bulunması, patronu beğenmemek, işten kovulmak gibi durumlar ise, asılsız ihbarların altında yatan gerçek neden oluyor. Asılsız ihbarların son örneği ise dün yaşandı.

28 Temmuz Pazar akşamı saat: 22.18 sularında Uşak’ın Ulubey ilçesinde bir gazinoda N.A. isimli şahıs, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. Gazinoda silahlı kavga çıktığını söyleyerek ekip talebinde bulundu. Ekipler olay yerine gittiğinde ise, bahse konu olay yeri ve etrafında kimsenin bulunmadığını, kavgaya ait herhangi bir iz emareye rastlanmadığını gördü. Ardından ihbar esnasında telefondan yapılan görüşmede, şahsın ihbarı Uşak Merkez’den verdiği tespit edildi. Asılsız ihbarda bulunan şahsa idari yaptırım uygulandı.

Asılsız ihbarlara idari işlem uygulanıyor

Asılsız ihbarda bulunduğu tespit edilen kişilere ise idari yaptırım uygulanıyor. Kabahatler Kanunu 42.A maddesi gereğince, ''112 Çağrı Merkezine asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul etmek'' cezası 2024 yılında ilk arama için 1980 Türk Lirası, ikinci arama için 3960 Türk Lirası olarak belirlendi.

Asilsiz İhbar (1)

Muhabir: Ece Yıldırım