Uşak Valiliği’nde gerçekleştirilen aylık güvenlik ve asayiş basın bilgilendirme toplantısında 2024 yılının Eylül ayında Uşak’ta meydana gelen olaylar ele alındı.

Uşak Valilik salonunda düzenlenen toplantıda, uyuşturucu ile mücadele, asayiş, aranan Şahıslar, düzensiz göç, kadına şiddet ve trafik tedbirleri gibi asayiş konuları ele alındı.

Uşak’ta Eylül ayında kadına şiddetle alakalı 121 adet olay meydana geldi. Meydana gelen olaylarda 82 kadına koruyucu tedbir ve 226 adet önleyici Tedbir uygulandı. Meydana gelen olaylarda 3 şahsa ise elektronik kelepçe takıldı.

Muratbey Peynirleri aldığı ödüllerle Uşak’ın gururu oldu Muratbey Peynirleri aldığı ödüllerle Uşak’ın gururu oldu

Uşak’ta kadına şiddet olaylarının bir önceki yıla göre yüzde 6,1 oranında arttığı açıklandı.

Kadına ŞiddetYaşanan şiddet olaylarının en aza indirilmesi için kullanılan Kadın Destek Uygulaması (KADES), bugüne kadar Uşak’ta 16 bin 086 kişi tarafından indirildi. 2024 yılında ise 10 aylık süre boyunca 3 bin 589 kişi tarafından indirildi.

Naci Aktaş-1Kadına şiddet konusu hakkında hassas olduklarını söyleyen Uşak Valisi Naci Aktaş, “Bu konu bizim en öncelikli, en hassas olduğumuz konulardandır. Kadına şiddetle alakalı yıl içerisinde Uşak’ta yaşanan ölümlü hiçbir olayımız yok. Şiddet var, çok şükür ki ölümlü hiçbir olayımız bu yıl içerisinde yok. En önemli istatistik budur. Şiddete meyilli, şiddet görme ihtimali olan kadın ve kızlarımıza bilgilendirme faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde yapıyoruz. Bizim arkadaşlarımız arayıcılığıyla karakolumuza, polis merkezimize, herhangi bir kamu kurumuna gelen kadınlarımızı bilgilendirme sonrası bu sene 3 bin 500 kişi KADES uygulamasını indirdi. KADES’e bastığı an ekiplerimiz çok kısa bir süre içerisinde olay yerine giderek müdahale ediyor” dedi.

Muhabir: Ece Yıldırım