Uşak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Osman Kocabıyık, son günlerde artan kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerine karşı tepkisini yine sportmence bir şekilde dile getirdi.

Bu Maçı Kadınlar Oynadı 1 (1)

Uşak’ta hileli gıda üreten firma var mı? Uşak’ta hileli gıda üreten firma var mı?

Ulubey Kanyon Spor Uşak Gençlik Merkezi kadın takımlarının futbol maçını kadın hakem üçlüsü yönetti. Saha komiserliği ve sağlık hizmetlerini de kadın görevliler yerine getirdi.  

Maçı, İlayda Öztürk, Nurşen Yazgan, Sevgi Pekedis Hakem üçlüsü yönetti. Saha Komiserliğini Zeynep Çubukçu, sağlık görevlisi işini de yine bir kadın Busenur Kale üstlendi. Kadınlar arasındaki maçta dostça 2-2 berabere sona erdi.

Bu Maçı Kadınlar Oynadı 1 (2)

Organizasyona Uşak ASKF Başkanı Osman Kocabıyık, Uşak Gençlik ve Spor Müdürü Hacı Tevfik Özdemir, Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Reyhan Aydın, Halil Arslan, Serdar Arıcan ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Bu Maçı Kadınlar Oynadı 1

Maçın başlama vuruşunu yapan isimde yine bir kadın oldu. Uşak Belediye Başkan yardımcısı Reyhan Aydın, maçı başlama vuruşunu gerçekleştirdi.

Yeşil sahalarda kadın futbol takımlarının maçlarına alıştık. Ancak, maçın yönetilmesinden sağlık hizmetlilerine kadar tüm görevlilerin kadın olduğu ve başlama vuruşunu yine bir kadının başlattığı maç, sahalarımızda çokta görülmeyen görüntülerdi.

457317785 10230348887204537 7067602505786611254 N

Projenin mimarı Uşak ASKF Başkanı Osman Kocabıyık, “Son günlerde ülkemizde kadına karşı şiddet ev kadınların acımasızca katledilmesi olaylarına ne yazık ki üzülerek tanık oluyoruz.

Bizde Uşak ASKF Yönetimi olarak bu duruma sessiz kalmak istemedik ve tepkimizi futbol sahasında böyle bir organizasyonla göstermeye yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte karar verdik” dedi.

Kocabıyık, “İlkler şehri Uşak’ta U 14 Kadınlar arası futbol maçında hakem üçlüsü kadın, sağlık görevlisi kadın+ saha komiseri kadın ve sezonun ilk maçında başlama vuruşunu Uşak belediye Başkan Yardımcısı Sayın Reyhan Aydın’ın yaptığı kadınların hâkim olduğu bir maç oynandı. Uşak ASKF olarak böyle bir organizasyon yaptığımız için yönetim olarak gurur duyduk” diyerek duygularını dile getirdi.

Muhabir: SALİH KILINÇ