Uşak’ta son beş ay içerisinde 6 kadına cinsel saldırıda bulunduğu tespit edilen bir kişinin, Uşak Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan özel ekibin ısrarlı takibi sonucu ele geçirildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz 5 ay içerisinde üçü Uşak merkez, Üçü eski adı Bölme köyü olan ve daha sonra Uşak’a bağlanan Kurşunluk ve Karakuyu mahallerinde olmak üzere kadın ve kız çocuklarına karşı 6 cinsel saldırı meydana geldi.

Alınan bilgilere göre; Bölme ve Kurşunluk Mahallelerinde son 5 ay içerisinde kimliği belirsiz bir sapık erkek, "kadın ve küçük yaştaki kız çocuklarını tenha yerlere kadar takip edip arkadan gizlice yaklaşarak sarılmak, elle taciz etmek” gibi cinsel saldırılarda bulundu.

Geçen yılın Ekim ayından bu yana kadınların kâbusu olan sapığın, üçü Bölme mevkii civarında üçü de şehir merkezi olmak üzere 6 kadına cinsel taciz ve saldırıda bulunduğu öğrenildi.

KADINLARA ARKADAN SALDIRIYORDU

Uşak’ta 19 Eylül Perşembe akaryakıt fiyatları Uşak’ta 19 Eylül Perşembe akaryakıt fiyatları

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet haber Sitesi’nin araştırmasına göre; İlk olay eski Bölme köyü Kurşunluk Mahallesinde ikamet eden bir kadına karşı 2023 yılının Ekim ayında gerçekleştirildi.

Bir kadın,  akşam saatlerinde  kardeşi ile birlikte ikamet ettikleri Mavişehir Sitesinden ikametlerine yakın markete alışveriş yapmak üzere dışarı çıktı. Arkadan gelen, kapüşonlu, yüzünü göremedikleri erkek sapık, kadınların bacaklarına doğru saldırdı. Bu esnada kadınlar çığlık atınca sapık Mavişehir Sitesine doğru kaçtı.

Kapüşonlu sapık, Şubat ayının ilk günlerinde Kurşunluk mahallesinde yeniden ortaya çıktı.  Yine akşam saatlerinde 15-16 yaşlarında bir kız çocuğu Kurşunlu Mahallesinde bir marketten alış edip eve dönerken tanımadığı bir kişi arakasından dokundu. Çocuk bağırınca hızla kaçtı.

Kapüşonlu sapık geçtiğimiz hafta yine Kurşunlu Mahallesi’nde akşam saatlerinde yolda yalnız yürüyen bir kadını arkadan taciz ederek kaçıp izini kaybettirdi. Tacize uğrayan kadın şikâyetçi olduğu kişinin 30-35 yaşlarında kapüşonlu bir erkek olduğu şeklinde tarif ettiği öğrenildi.

JASAT VE JANDARMA KOMUTANLIĞI ÖZEL EKİP OLUŞTURDU

Kapüşonlu sapığın kimliğini saptamak ve yakalamak için harekete geçen JASAT ve Uşak Merkez Jandarma Komutanlığı çalışanlarından özel bir ekip oluşturuldu. Bölgedeki kamera görüntülerini tarayan özel ekip, cinsel saldırı ve taciz suçu işlemiş kişileri de araştırmaya başlayınca; basit cinsel saldırı, cinsel taciz, sarkıntılık ve cinsel saldırı suçlarından 5 ayrı sabıka kaydı olduğu tespit edilen O.U. isimli şahsın ismine ulaştılar.

JANDARMA ZANLIYI ÖZEL ARACIN İÇERİSİNDE YAKALADI

https://www.yesilsivasligazetesi.com/  İnternet haber Sitesi ekibinin edindiği bilgilere göre O.U’nun kimliğini tespit eden Jandarma özel Ekibi, Bölme Mevkiinde şahsı işlediği suçlarda kaçmak için kullandığı aracıyla ilerlerken yakaladı.

Özel ekip soruşturmayı derinleştirince O.U. adlı şahsın Uşak içerisinde de 3 kadına cinsel taciz ve saldırıda bulunduğunu saptadı.

Cinsel taciz ve saldırıya uğrayan kadınların O.U.’yu teşhis ettiği ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

Kaynak: Özel Haber