Kırmızı ete geçen hafta yapılan zamlardan sonra Uşak kasaplarında;

Kıyma 375-400 TL arasında,

Dana kuşbaşı 400-425 arasında

Kuzu kuşbaşı 425-450 TL arasında

Kuzu şiş 475-500 TL arasında satılmaya başladı.

Sakatat ürünleri de bu zamlara paralel olarak 50 TL civarında yükseldi.

Ailesi Uşak’ta yaklaşık 150 yıldır kasaplık yapan ve kendisi de kasap olan Osman Efe’den kırmız ve beyaz etteki fiyat artışlarını https://www.yesilsivasligazetesi.com/

İnternet Haber Sitesi okurları için değerlendirmesini istedik.

Adsız Tasarım (40)

İşte Efe kasabımızın et sektörü için değerlendirmeleri:

“Geçen hafta et fiyatlarına 50 TL zam geldi. Et fiyatları baş döndürücü bir hızla artarken vatandaşın alım gücü düşüyor. Kırmız ette satışlar artık yok denecek kadar az.

Ancak şu sıralar yılbaşının yaklaştığı şu günlerde, müşterilerimiz hindi, kaz ve tavuk eti gibi kanatlı hayvan etine yönelmiş durumda. Yılda bir kez yendiği için şu sıralar kanatlı hayvan etine rağbet üst düzeyde. Adeta ikinci bir Kurban bayramı öncesi gibi hindi ve kaz eti satıyoruz. Bu tür et satışlarında yüzde yüz bir artış var.

Hindi fiyatlar da beyaz ve siyah hindi olmak üzere 200 lira ile 300 lira arasında değişiyor. Beyaz fabrikasyon hindi, siyah ve pahalı olan köy hindisi oluyor. Kaz fiyatları da hindi ile aynı seviyede.

Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı

Geçen yıllara göre kanatlı hayvan etlerinde yüzde yüzlere yakın artış var. Vatandaş asgari ücret veya emekli maaşı kırmızı ve beyaz et almakta zorlanıyor.

İğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Vatandaş, bugünü kurtarmaktan ve karnını doyurabilmekten başka bir şey düşünemez oldu.”

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK