Uşak’ta Süleymancılar cemaatine ait Şeker Evleri Erkek Öğrenci Yurdu’nda Kur'an kursu hocasının 9 yaşındaki çocuğu darp ettiği iddia edildi.

İddiaya göre, 21 Ağustos Çarşamba günü saat 11:00 saatlerinde Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan Süleymancılar cemaatine ait erkek öğrenci yurdunda olay meydana geldi. Annesinin ifadesine göre konuşma güçlüğü yaşayan E.Y. (9)’nin Kuran Kursu Hocası olarak bildikleri Y.E. tarafından yüzüne kafa atması suretiyle darp edildiği ifadelerinde yer aldı. Emniyet mağdur çocuğu hastaneye sevk etti. Kayıtlara geçen sevk tutanağında; ’’Adı geçen E.Y. isimli şahsın alınan darp raporunda kesin rapordur ifadesi vardır. Ancak yaşı küçük şahıs yüz felci geçirmesinden dolayı ve gözünde sorun oluşmasından dolayı Cumhuriyet Savcısı’nın bilgisi doğrultusunda gerekli muayenesinin yapılarak varsa iş ve gücüne belirtir ‘nun’ verilmesini arz ederim’’ ibaresine yer verildi.

Uşak Darp (2)

Olaydan sonra Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden aile, darp raporu alarak Y.E. hakkkında şikayetçi oldu. Darp raporunda mağdur çocuğun ‘’başında hasar olduğu tespit edilmiştir’’ bilgilerine yer verildi.

Yaşanan olay sonrası ANKA Haber Ajansına konuşan anne Rabia YILMAZ oğlunun Kur'an Kursuna gittiğini ancak oğlunda konuşma problemlerinin olduğunu ve bir sureyi okuyamadığı için Kuran Kursu hocası olarak bildikleri Y.E. tarafından çocuğuna kafa atmak suretiyle darp edildiğini iddia etti. Aynı zamanda mağdur çocuk E.Y’nin ve abisi Ç.Y.' nin ifadelerine göre Kuran Kursu hocası olarak bildikleri Y.E.’nin genelde agresif tavırlar içerisinde bulunduğunu, olay anında E.Y.'ye Y.E. tarafından hakaret edildiğini ve darp edildiğini iddia ettiler.

Mağdur çocukların ve annenin ifadelerine göre Y.E.'nin kursta sürekli kendisini 31 Yaşında olarak tanıttığı fakat olay sonrası Y.E.'nin 18 yaşında olduğunu ve hocalık yapacak ehliyetinin bulunmadığını öğrendiklerini iddia ettiler. Edinilen bilgire göre, olay sonrası Uşak Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekipleri tarafından Şeker Evleri Erkek öğrenci yurduna kamera kayıtlarının incelenmesi ve cihazlara el koyma işlemi için gidildiği, fakat yurt yetkililerinin beyanlarında kameraların arızalı olduğunu bildirdikleri öğrenildi. Kameralara ait cihazlara el koyan ekipler soruşturma kapsamında incelenme başlattı. Olaya ilişkin savcılık soruşturması devam ediyor.

Uşak'ta 45 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan müteahhit yakalandı Uşak'ta 45 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan müteahhit yakalandı

Uşak'ta yaşanan bu olay, ulusalda da yankı buldu. Birçok haber sitesinde ve NOW televizyon kanalının akşam haberlerinde yer aldı. 

Muhabir: Ece Yıldırım