AK Parti İstanbul Milletvekili, besteci ve müzisyen Sayın Yücel Arzen, orkestrası ile birlikte şair Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Gecesi’nde sahne alarak, Uşaklı sanatseverleri buluşturdu.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Birbirinden güzel eserlerle bizlere unutulmaz bir gün yaşatan Sayın Yücel Arzen’e ve kıymetli orkestrasına bu özel gece için teşekkür ediyoruz. Bugün çok anlamlı bir programda birlikte olduk. Gerek üstat Necip Fazıl Kısakürek'i anmakta gerekse de hepimizin içini yıkan, yakan, aynı zamanda gerçekten Türkiye'nin neden güçlü olması gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatan Filistin davasını da anma fırsatı yakaladık." dedi.

TRT Müzik Tv kanalında dünyanın muhtelif köşelerinden sanatçılarla “Ses Ver Dünya” adlı programı hazırlayan ve sunan besteci ve piyanist AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen, Uşak Belediyesince düzenlenen "Necip Fazıl Kısakürek'i Anma Gecesi’nde, orkestrasıyla sahne aldı.

Atatürk Kültür Merekzi Salonu’nda düzenlenen gecede; Müzisyen Sezen Kiremit ekşiliğinde Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerinden bestelenen müzik eserlerini seslendiren Arzen, izleyicilerden dakikalarca alkış aldı.

Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

Daha sonra izleyiclere bir konuşma yapan Arzen, “Kazanılacak, kazanmamız gereken bir Kudüs yok. Kudüs'ün bizi kazanması gerekiyor. Bütün kötülüklerin, yaşadığımız bütün her şeyin bir nedeni olmalı değil mi? Pandeminin, küresel ısınmanın, bütün bu merhametsizliğin bir nedeni olmalı. Neden? Çünkü Kudüs işgal altında. Filistin'de çocuklar gözümüzün önünde paramparça ediliyor. Peki biz duracak mıyız? Ağlayıp sızlayacak mıyız? Hayır. İşte tam da bu öfke durumunun şarkısı bu” dedi.

Konser bitiminde, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ev AK parti Uşak milletvekili Fahrettin Tuğrul ve AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, Arzen ve Sezen Kiremit’e; Uşak Halısı, Eşme Kilimi ve Uşak hatırası taşıyan çeşitli hediyeler verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK