İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, öğretmenler ve protokol üyeleri, saygı duruşu ve istiklal marşıyla devam eden programda bir araya geldi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlikler, Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti.

Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğrafçılık Bölümü öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi büyük ilgi gördü. Protokol üyeleri arasında Vali Vekili Önder Can, Vali Yardımcısı Dr. Ongun Öner, Vali Turan Ergün'ün eşi Hülya Ergün, Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Uşak Protokolü yer aldı.

Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

Açılış konuşmalarında Belediye Başkanı Mehmet Çakın,"Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bugüne kadar ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için çaba harcayan öğretmenlerimizi takdir ediyorum. Şehrimizi daha yaşanabilir kılmak adına, Uşak Belediyesi olarak elimizden geldiğince gayret edeceğiz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel ise öğretmenliği "her şeyden önce gaye, ideal" olarak tanımlayarak, "Öğretmen, sevgi dolu bir heyecandır. Geleceği temsil eder, kendini tüketerek etrafını aydınlatan bir mum gibidir. ünyanın en büyük sorumluluğuna sahip kişidir öğretmen." ifadelerini kullandı.

Vali Turan Ergün'ün eşi Hülya Ergün, 33 yıllık öğretmenlik deneyimini paylaşarak, "Öğretmen, annesini babasının göz bebeğini 6,7 yaşında emanet ettiğidir. Gelecektir, hayal ettiği, takdir ettiği çok sevdiği insanlardır. Başöğretmen Atatürk'ün izinde nice yeni nesiller yetiştireceğiz." dedi.

Programın devamında müzik öğretmenleri tarafından hazırlanan müzik dinletisi izleyicileri mest etti. Ardından öğretmenlerden oluşan ritim topluluğu gösterisiyle etkinlikler son buldu. Öğretmenler Günü coşkusu, Uşaklı öğretmenleri bir araya getirerek eğlenceli ve anlamlı bir gün olarak kutlandı.

Muhabir: Seher ZEYBEK