Türkiye genelinde, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından,  “Orman Benim” sloganı ile 81 ilde ve bütün ilçelerde, orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak için bir program düzenlendi.

Vali Ergün Orman

Orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak için 81 ilde ve bütün ilçelerde eş zamanlı olarak “Orman Benim” sloganı ile ormanlık alanlarda temizlik çalışması yapıldı. Uşak'ta Hacıkadem mevkiinde bir araya gelen öğrenci ve vatandaşlar ormanlık alanda bulunan çöpleri topladı.

Orman Benim Uşak

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen kişi 2 kişiye hayat verecek Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen kişi 2 kişiye hayat verecek

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, Uşak Milli Eğitim Müdürü Halil yücel ve Uşak protokolünün önemli isimleri de kampanyaya katılarak ellerine giydikleri eldivenler ile ormanlık alana bırakılmış çöpleri topladı. 

Ergün Orman Benim

Toplanan çöpler Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından alındı. 

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, kampanya kapsamında açıklamalarda bulundu. Vali Ergün, "Tüm Türkiye’de saat: 10.00’da “Orman Benim” kampanyasını yürütmek üzere burada güzel ormanlık alanda sevgili öğrencilerimizle, orman personelimizle, vatandaşımızla, jandarma ve polisimizle bir araya geldik. Bu etkinliğin amacı tüm Türkiye’de özellikle yaz sezonuna doğru geliyoruz.  Ormanlarda da yangın riskinin arttığı dönem başlıyor önümüzdeki günlerde. Buna dikkat çekmek ve kamuoyunda bir farkındalık oluşturmak.

Vali Eegün Açıklama

Uşak’ta 554 bin hektar ormanlık alan var. Ağaçlık alan 224 bin hektar. İlimizde özellikle vatandaşlarımız orman yangınlarıyla ilgili alınan tedbirlere uyma konusunda son derece duyarlı. Biz geçen sene ve önceki sene bazı ormanlık alanlara giriş ve çıkışları yasakladık. Sağ olsun Uşaklı hemşehrilerimiz buna büyük bir titizlikle gayret gösterdi." dedi. 

Vali Ergün Uşak'ta 2020 yılından bu yana yaşanan orman yangınlarının verilerini de aktardı.

Ergün, "Alınan tüm tedbirlere rağmen, 2020 yılında Uşak’ta toplam 10 yangın meydana geldi. 221 hektarlık orman alan yandı. 2021 yılında 19 yangın meydana geldi. 51 hektar alan, 2022 yılında 25 yangın meydana gelirken 17 hektar ve 2023 yılında 14 yangın gerçekleşerek 17 hektarlık orman alanı yandı. Şunu ifade etmek istiyorum. orman yangınlarının %90’ı insan kaynaklı. Ormandaki bilinçsiz hareketler, bilinçsiz tarımsal faaliyetler ve geziler gibi. Özellikle eğer biz alınan tedbirlere uyarsak, ormanları korumak konusunda yeterli bilince sahip olursak, biz bu yangınları 0’a yaklaştırabiliriz. Bu etkinlik kapsamında yangın sezonu başlamadan vatandaşlarımız arasında ormanı korumak ve yangınlarla mücadele bilincini oluşturmak için güzel öğrencilerimizle ve arkadaşlarımızla birlikte ormanda çöp toplama etkinliği ile başlayacağız. Cam şişelerin atılmaması, ateş yakılmaması ve anız yakılmaması gerekiyor. Orman yangınlarını 0’a indirmek ve ormanları korumak hepimizin elinde. Biraz daha dikkatli olmalıyız” dedi.

Hacıkadem'de bulunan çöpler toplandıktan sonra Vali Ergün öğrencilere kek ve meyvesuyu ikramında bulundu. 

Ergün Ikram

Orman ekipleri tarafından tedbirlerin anlatıldığı broşürler de katılımcılara dağıtıldı. 

Muhabir: Ece Yıldırım