Ticaret Bakanlığı’nın lokanta, kafe ve pastaneler için aldığı önlemler Resmi Gazete ’de yayımlandı. Karara göre, işletmelerin fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunlu olacak. Uygulama 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan işletmelerde fiyat lisesi zorunluluğu uygulaması hakkında bilgi veren Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası başkanı Şeref Parlas, “Bu uygulama hem vatandaşımız, hem esnafımız için çok iyi olacak.  Hem de “restoran ve kafelerde fahiş fiyat uygulanıyor “ gibi yakınmaların önüne geçecek.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Adsız Tasarım (42)

Ben uygulamayı, hem esnaf, hem de vatandaş için faydalı görüyorum. Denetim görevi de illerde Ticaret İl Müdürlüklerine verildi. Çok iyi oldu” yorumunda bulundu.

Parlas, “Pandemi döneminde insanalar paket servis adı altında yapılan yemek satışlarında çok afaki rakamlar ödediler. Cumhurbaşkanlığı ve Ticaret Bakanlığına yapılan yoğun şikâyetler sonucu bakanlık bu duruma el koydu ve dedi ki: “Ben bir restoranda ya da lokantada yemek yediğimde cebimdeki paraya göre yemek yemek istiyorum” dedi.

Özellikle şehir dışında bulunan lokantalarda ve restoranlarda insanlar basit yemekler için bile çok fahiş bedeller ödemek zorunda kaldı. Bakanlık da “tüketici ve esnaf üzülmesin, herkes cebindeki parası kadar yemek yesin” dedi. Bakanlıkta kendi görevlerini yerine getirmiş olacak” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK