Uşak Belediyesi eski hizmet binası önünde bir araya gelen grup, beyaz önlükleriyle İsmet Paşa Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na kadar yürüdü.

Türk ve Filistin bayraklarının taşındığı yürüyüşte, "Filistin Halkı Yalnız Değildir", "Soykırıma Hayır", "Siyonist İsrail, Filistin'den Defol" yazılı dövizlerle tepkilerini dile getiren sağlık çalışanları, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dr. Zafer Aydın, basın açıklamasında İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınayarak, uluslararası hukuk ve insan hakları kurallarını ihlal ettiğini belirtti. Aydın, İsrail'in sağlık sektörüne yönelik saldırılar sonucunda binlerce sivilin yaşamını yitirdiğini, sağlık çalışanlarının hedef alındığını ve hastanelerin zarar gördüğünü vurguladı.

Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim

D S C 6049

Gazze'deki sağlık tesislerine yapılan saldırıları anlatan Aydın, "Gazze'de geçtiğimiz hafta itibariyle 283 sağlık çalışanı öldürüldü, 212 saldırıda 24 farklı hastane hizmet dışı bırakıldı. Gazze'deki 35 hastaneden 26'sı tamamen kapatıldı, 9'u kısmi olarak faaliyet gösteriyor. Bu durum, bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden oluyor. Biz sağlık çalışanları olarak bu zulme sessiz kalmayacağız ve tepkimizi sürdüreceğiz." dedi.

Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, Uluslararası İnsan Hakları Örgütleri ve NATO'ya seslenen Aydın, dünya genelindeki hekimler, sağlık çalışanları ve vicdan sahibi bireyleri, zulme karşı durmak adına sessiz yürüyüş kervanına katılmaya davet etti. "Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz, sindirilmeyeceğiz. Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız." şeklinde konuşan Aydın, uluslararası toplumun acilen harekete geçmesini ve bu zulme dur demesini istedi.

Muhabir: Seher ZEYBEK