Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam, hayatımızda çok önemli yer tutan başta gıda olmak üzere pek çok ürüne yansımaya başladı.

Şu an Uşak’ta 7,5 TL’ye satılan 100 gram için daha önce 10 TL’den satılması için onay verilmişti.

Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu? Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu?

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet haber sitesi olarak edindiğimiz bilgilere göre, bugün ve peşinden gelen 2 gün yılbaşı tatili olduğu için ilimizde 100 gram simidin 10 TL’den satılması 2 Ocak Salı günü itibarıyla başlıyor.

Şimdilik ekmeğe zam yok

Edindiğimiz bilgiler göre, Uşak’ta 7,5 TL den satılan 230 gram ekmeğe şimdilik zam yapılması söz konusu değil.

Ancak başta kıymalı pide olmak üzere, pide, açma poğaça gibi unlu mamullere imal eden ve satışını yapan esnaftan zam talebi var. Yılbaşı tatilinden sonra zam taleplerinin görüşülerek karara bağlanması bekleniyor.

Uşak’ta şu anda kıymalı ve diğer katıklı pide fiyatları 80-100 TL bandında satılıyor.

Ekmek

Asgari ücretteki artış özellikle ustaların yevmiyelerine yansıdı

Fırıncı ve unlu mamul üreten esnaflarla yaptığımız görüşmelerde asgari ücret gelen yüzde 50 civarında zam, fırıncı ustaları ücretlerini korkunç etkiledi. Ustalar yevmiyelerini 700, 800 TL’ye çıkardı.

Fırıncı esnafı simide zam gelmesinin nedenini ise sadece asgari ücret değil susam fiyatlarındaki fahiş artışa da bağlıyor.

Son bir hafta içerisinde Uşak’ta ete çaya ve simide zam geldi

2023 yılını uğurlamaya çalıştığımız son haftada önce kırmzı ete 50 TL civarında zam geldi. Sonra tavuk, kaz ve hindi gibi kanatlı kümes hayvanlarına yüzde yüze yaklaşan zamlar yapıldı.

Hemen ardından çay ocakları ve 2. Sınıf kıraathanelerde 5 TL’den satılan bir bardak çay 7,5 TL’ye çıkmıştı. Şimdi de simit 10 TL oldu.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Muhabir: SALİH KILINÇ