Uşaklı hekimler 34. kez Gazze için yürüdü Uşaklı hekimler 34. kez Gazze için yürüdü

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, tarihi Mende Pazarı çarşısı esnafıyla düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Yalım, Uşak’ta dar gelirli aileleri için ayda 200 TL’ye termal ısıtma, kent içine yapılacak hafif raylı sistem ve alımı için çalışmalarını sürdürdüğü 4 büyük elektrikli otobüs hakkında bilgiler verdi.

Yalımmh (2)

Yalım’ın Mende Pazarı esnafına en büyük sürprizi de “Uşak’a yeni bir otogar yerini belediye olarak belirlediklerini, buraya yapılacak yeni otogarın inşası için Uşak belediyesi bütçesinden 5 kuruş harcamadan takas usulü ile Uşak’a yepyeni bir otogar kazandırmayı hedeflediğini” açıklaması oldu.

Ancak, Başkan Yalım yeni otogarın nereye yapılacağı hakkında bilgi vermedi.

Yalımmh (3)

Daha sonra esnafların sorularını yanıtlayan Yalım, çarşının kıdemli esnaflarından Ramazan Öztürk’ün, “Yeni sosyal tesis açmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Hayır düşünmüyoruz. Şu anda 24 sosyal tesis var. Bunlar Uşak halkına yeterli hizmeti veriyor” şeklinde cevap verdi.

Bir başka esnafın; “Uşak’ta da şehir lokantaları açacak mısınız?” sorusuna da “Hayır, açmayacağız. Küçük esnafı da düşünmek gerekir” diye cevap verdi.

Yalımmh (4)

Çarşı esnafı, tarihi çarşının üst taraflarında görüntü kirliliği yaşandığı ve üstlerinin güzel bir şekilde örtülmesi ve çok sayıda taşın yerinden oynadığını, bu sıkıntılarına çare bulması isteğinde bulundu.

Yalım, tarihi çarşıda görüntü kirliğine son verileceğini ve esnafın katkısıyla çarşıyı yenilmek istediğini belirterek, vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak için hizmetlerine devam edeceklerini söyledi ve esnafa çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Muhabir: SALİH KILINÇ