Kadir Uslu Başkanlığında düzenlenen Temmuz Ayı Uşak İl Genel Meclisi Toplantısında; Plan Bütçe ve Hukuk ve İdari İşler Komisyonları tarafından hazırlanan raporlarda; Banaz, Eşme, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey ilçelerinde bulunan 5 Uşak İlçe Özel idare Müdürlüklerinin kapanması önerilmiş ve 12 CHP’li üyenin evet oyu vermesiyle oy çokluğu ile kabul edilmişti.

AK Parti Uşak İl Genel Meclisi Grubu grup kararı alarak 7 kişi raporlara hayır oyu vermişti

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi haber Ekibi tarafından ulaşılan bilgilere göre; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, bu kararı veto ederek Uşak il Genel Meclisi’ne iade etti.

Vali Ergün, Uşak İl Genel Meclisi’nde çok uzun yıllardır görülmeyen bir olaya imza atmış oldu.

Uşak'ta bugün hangi eczaneler nöbetçi? Uşak'ta bugün hangi eczaneler nöbetçi?

Vallii

Mecliste görüşülen raporlarda; “Bugüne kadar görünen aksaklıklarda göz önüne alınarak, ilimizin nüfusu, fiziki ve coğrafi yapısı ve ilimize sağlanan kamu kaynaklarının, etkili, ekonomik ve verimli şekilde yürütülmesi, idarenin etkinliğini azaltılması ve vatandaş memnuniyetinin en üst seviyeye çıkarılması ve de Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri genelgesi uyarınca; Banaz, Eşme, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey İlçe özel idare müdürlüklerinin kapatılarak tasfiye edilmesi, mevcut, işçi ve memur personelin İl özel İdaresi bünyesine alınması,, özlük haklarının korunması, gerekli komisyonların oluşturularak devir teslim ve tasfiye işlemlerinin yapılması bütçelerinin Uşak İl Özel İdaresi şube müdürlüklerine aktarılmasının uygun olacağı” görüşlerine yer verilmişti.

BUNDAN SONRA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Yine çok özel kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre, iade edilen “Uşak’ta 5 İlçe Özel İdare Müdürlüklerinin kapanması” maddesi, Uşak İl Genel Meclisi CHP Grubu tarafından Ağustos Ayı oturumlarında görüşülmesi için yeniden gündeme alınacak.

Ancak, gündeme alınmadan önce hukukçulara inceltilerek bir takım düzenlemeler yapılacak ve yasal boşluk giderildikten sonra yine CHP Grubunun oylarıyla kabul edilecek.

Muhabir: SALİH KILINÇ