Son 10 günde 3 büyük yangın

Uşak’ta yangınlar, 12 haziran Salı günü merkez ilçeye bağlı Yneişhir köyünde başlayan yangın serisi, 18 Haziran’da Köprübaşı Kıranköy ve Akbulak yangınalrı, dünde Ulubey ilçesi Kışla – Gümüşkol köyleri arasında çıkan yangınla devam etti.

Kısla (3)

Akşam saatlerinde Uşak'ın Ulubey ilçesine bağlı Kışla köyü çöplüğünde başlayan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Uşak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler ve itfaiye ekipleri ile helikopter yaklaşık 6 saatlik büyük bir uğraş sonucu yangını kontrol altona almayı başardılar.

Bölgede esen orta şddetteki rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, Gümüşkol köyündeki yerleşim yerlerine ulaştı.

Köyün girişinde bulunan 3 evin zarar gördüğü yangın nedeniyle bazı evler tahliye edildi.

TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Gül yarın Uşak’ta TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Gül yarın Uşak’ta

Kısla (1)

Vali Vekili Önder Can, Vali Yardımcısı Burak Bozkurt Gürses, Ulubey Kaymakamı İbrahim Coşkunaslan ve ve Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül  Ulubey Kışla köyü yakınlarındaki ormanlık bölgede çıkan yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan devam eden çalışmaları yerinde incelediler.

Vali Vekili Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına 308 personel ve 116 aracın müdahale ettiğini, TÜPRAG Altın Madeni yetkililerinin de söndürme çalışmalarına 40 personel ve 23 araçla destek verdiğini söyledi.

Kısla (4)

Yangının kontrol altına alındığını aktaran Can, Gümüşkol köyünde tedbir amaçlı tahliye edilen evlerde yaşayanların tehlikenin geçmesinin ardından tekrar evlerine yerleştirildiğini söyledi.

Can, tüm vatandaşlara orman yangınları konusunda daha dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Muhabir: SALİH KILINÇ