https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak bize ulaşan son bilgilere göre heyelana neden olabilecek yeni bir bilgi geldi.

Uzmanlar, tek başına olmasa da bu bilginin de heyelanı tetikleyecek bir enden olabileceği görüşünde birleşti

Karacahisar köyünde meydana gelen heyelanda boşaltılan 2 evden birisinin sahibi olan H.C’nin evinin önünde kuyu açtırdığı ve bu kuyudan sızan su varsa bu suyun heyelana neden olabileceğini belirttiler.

Heyelan yaşanan tepenin aliviyonlu toprak olduğuna dikkat çeken uzamanlar, zaten bu tepeye bina yapmanın büyük risk olduğunu, kuyu açmak, kazı yapmak gibi faaliyetlerin toprak bütünlüğünü bozacağı için heyelana neden olabileceğini hatırlattılar.

Heyalan (2)

HEYELAN SONUCU 2 EV BOŞALTILMIŞTI

Uşak Valisi Ergün'ün Ahilik Haftası Mesajı Uşak Valisi Ergün'ün Ahilik Haftası Mesajı

Geçtiğimiz Cumartesi günü Uşak’ta merkeze bağlı Karacahisar köyünde meydana gelmiş ve paniğe enden olmuştu. Heyelan sonucu  2 ev ve hayvan çiftliği tahliye edilmişti.

Köyde bulunan bir evin ve büyükbaş-küçükbaş hayvanların bulunduğu çiftliğin yakınında toprak kayması meydana gelmiş, İhbar üzerine olay yerine jandarma, Uşak İl Afet ve Acil Durum (AFAD), Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Uşak Devlet Su İşleri (DSİ) ve Uşak İl Özel İdaresi ekipleri sevk edilmişti.

Toprak kayması sonucu can ve mal kaybı oluşmazken, 2 evde oturan vatandaşlar ve büyükbaş-küçükbaş hayvanlar tedbir amaçlı tahliye edilmişti.

Bölgeye gelen Uşak Valisi Turan Ergün ve Uşak İl Jandarma Komutanı Fahri Semiz incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Turan Ergün, “112 Acil Çağrı Merkezi’ne, Karacahisar köyümüzde heyelan olduğuyla alakalı bir ihbar yapıldı. İhbar üzerine hemen jandarmamızı, AFAD, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi görevli personelimizi gönderdik. Allah'a şükür herhangi bir can ve mal kaybı yok. Heyelan olan yerin yakınında tedbir amaçlı içerisinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bulunduğu prefabrik ahır vardı, o ahırı boşalttık. Bir de yakınındaki 2 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Bu evde yaşayanlar köydeki başka boş evlere yerleştirildi. Bir süre tedbir amaçlı burada yaşayacaklar. Herhangi bir can ve mal kaybı yok çok şükür” demişti.

Muhabir: (SALİH KILINÇ)