Sanatçı Özkan Bal’ın “APORIA” isimli sergisi Uşaklı sanatseverlerle buluştu. Sergide 40’a yakın eser bulunuyor.

Uşak Sergisi (1)-1Kullanım ömrünü tamamlamış kırık seramikler, Özkan Bal’ın elinden sanat eseri olarak karşımıza çıkıyor. Uşak Müzesi Sanat Galerisi’nde görücüye çıkan eserler, 28 Eylül’e kadar ziyarete açık olacak.

Uşak Sergi-3“APORIA”

Sanatçı Özkan Bal serginin açılış konuşmasında, “İçinde bulunulan an/mevcudiyet, kontrol altına alma veya zapt edilme imkanı olmayan, her saniye yok olmaya devam ederek ve kendi içindeki çelişkileri açığa çıkararak başka şeylere dönüşmekten kaçamaz. “Aporia” bu çıkmaz ve muamma içerisinde bulunulan durumu yapıbozuma uğratarak yeni bir arayış içerisine girme çabasıdır. Jacques Derrida’nın felsefesinde olduğu gibi bir tür içelik, bir bütün olamama, bütün zannedilen şeyin çoktan parçalanmaya başlaması ve ancak parçalanma ile gerçeğe ulaşmanın mümkün olma hali içerisinde sürekli bir arayış içindeyim yaptığım işlerde” dedi.

Uşak köylüleri Yunan zulmünü anlatıyor Uşak köylüleri Yunan zulmünü anlatıyor

Özkan BalYSG Muhabirine özel açıklamalarda Bulunan Bal, “2017’den beri atık malzemelerle çalışıyorum. Öncesinde seramikleri ben kendim yapıyordum. Sonrasında atıl durumdaki seramikleri kırarak, keserek ve birleştirerek bir iş serisi oluşturdum. Atıl durumdaki malzemeyi bulunduğu bağlamdan uzaklaştırarak yeniden hayat vermeyi ve özgürleştirmeyi amaçlıyorum. “Aporia” ile birlikte 4. Kişisel sergimi hayata geçirmiş bulunmaktayım. 2 tanesi Litvanya’da, 1 tanesi Ankara’da ve sonuncusu da şu anda Uşak’ta. Sergiyi gezen Uşaklı vatandaşlardan çok güzel tepkiler aldım. Eserlerimi hayata geçirirken genelde doğaçlama bir yol izliyorum. Bazen planlı ilerlesem bile atık malzeme ile çalıştığım için kırılgan olabiliyor. Çatlak ve bozulmalar olabiliyor istenmedik bir anda. Acele ederseniz de kırılıp çatlıyor. Sabır gerektiren ama aynı zamanda insana terapi veren bir sanat” dedi.

Muhabir: Ece Yıldırım