Karahallı Belediyesi tarafından hayata geçirilen uygulama ile artık pazarcı esnafları tezgahlarına fiyat etiketi kullanılmak zorunda. Bu uygulama sayesinde vatandaşlara dengeli bir fiyat politikası ile satış yapılması amaçlanıyor. Karahallı Belediyesi tarafından tüm pazarcı esnafına sarı fiyat etiketleri ücretsiz olarak dağıtıldı.

Karahallı Pazar (1)

İzmir'de orman yangını.! İzmir'de orman yangını.!

Cumartesi günleri kurulan ilçe pazarında pazar esnafları, sattıkları ürünlerin belirlenen fiyatlarını sarı etiketlere yazarak tezgahına koyuyor. 2 haftadır hayata geçirilen uygulamada Karahallı Belediye Başkanı Ramazan Karakaya Cumartesi günleri zabıtalar eşliğinde pazara giderek denetlemeleri bizzat kendisi yapıyor.

Karahallı Pazar

YSG muhabirine yeni uygulamadan bahseden Başkan Karakaya, “Karahallı Belediyesi olarak kendim etiket bastırdım. Ücretsiz olarak Pazar esnafımıza dağıtıyorum. Bu uygulamanın esas amacı halkımızın mukayeseli ve fiyat denge politikasını gözeterek ürün satın almaları. Esnaflarımız arasında da hem rekabet unsuru ortadan kalkacak fiyatı neyse o. 2 haftadır uygulamamızı pazarda yapıyoruz. Esnaf arkadaşlarla bizzat kendim görüşerek dağıtıyorum fiyat etiketlerini. Ama uyulmadığı takdirde para cezasına kadar da gidebilecek” dedi.

Muhabir: Ece Yıldırım