Uşak Ürünköy Kavşağı’nda kaza Uşak Ürünköy Kavşağı’nda kaza

Yılbaşını evde geçirecekler, sofraların olmazsa olmazı meyve, çerez ve kestane almak isteyen Uşaklılar Çarşamba pazarının yolunu tuttu. Çarşamba pazarında yer alan satıcılar, fiyatlar konusunda bilgi verdi. 3 kuşaktır manavcılık yapan Ali Baba Manav'ın 3. kuşağı Mehmet Cengiz, pazarda beklenenin aksine bir yoğunluk olmadığını ve fiyatların vatandaşlar için yüksek geldiğini belirtiyor. Mehmet Cengiz, portakal seçimi konusunda da önemli ipuçları veriyor. "Portakalın rengi koyu olmalı, ancak kabuğu ince olmalıdır. 10 TL ile 25 TL arasında portakal bulunuyor pazarda, ancak kalite farkı da ortada. Yediğinizde zaten kalitesini anlarsınız." diyor.

Adsız Tasarım (55)

Elma, mandalina, portakal, nar ve kivi gibi ürünlerdeki fiyatlar da dikkat çekiyor. Elma, mandalina ve portakal kilosu 25 TL, nar kilosu 35 TL, kivi ise 70 TL olarak tezgahlarda yerini alıyor. Pazarda 10 TL ile 25 TL arasında değişen portakal fiyatlarıyla karşılaşmak mümkün.

Adsız Tasarım (53)

Kestane satan bir esnaf ise maliyetin yüksek olduğunu vurgulayarak, "Geçen sene kilo ile satıyorduk, ancak şimdi vatandaşlar 100 gram, 250 gram alıyor. Fiyatlar yüksek olsa da maliyet de yüksek." şeklinde konuşuyor. Simav Demirci köy kestanesi tezgahlarda boyutlarına göre 180 TL, 200 TL ve 250 TL olarak satışa sunuluyor. Pazarcılar, yeni yılda da benzer fiyatları görmeyi beklediklerini ifade ettiler.

Muhabir: Seher ZEYBEK