2022 yılından beri sık sık arızalanan yürüyen merdivenler, Uşaklı vatandaşların çilesi oluyor.

31 Mart seçimlerinin ardından yeni seçilen CHP Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, görevinin 33. Gününde Uşak Otogarı mevkiinde bulunan üst geçidin arızalı merdivenlerine giderek bir açıklamada bulunmuştu.

Uşak'ta bugün 2 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 2 kişi hayatını kaybetti

Uşak’ın en işlek noktaları olan Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü mevkiinde bulunan Şehit Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan yaya üst geçidi yürüyen merdivenleri ile Uşak Otogarı mevkiinde bulunan yaya üst geçidin yürüyen merdivenleri 2022 yılından bu yana sık sık arızalanarak Uşaklı vatandaşlara zorluk çıkarıyor.

Göreve gelir gelmez bu duruma el atan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, yürüyen merdivenlerde kaynaklanan sıkıntıların sebebi açıklamıştı.

Özkan Yalım Murat Dağı

Açıklamasında yürüyen merdivenlerin işlevsizliğinin ihale sürecinde dikkate alınmayan önemli bir ayrıntıya dayandığını belirten Başkan Yalım; "Maalesef bu merdivenlerin ihalesi yapılırken iç mekân için üretilen malzemeler dış mekânda bulunan bu merdivenlerde kullanılmış. Tabi bu merdivenler dış koşullara uygun bir şekilde tasarlanmadığı için de yağmur, nem ve sıcak gibi hava şartlarından sürekli olarak etkileniyor. Özellikle yağışlı havalarda nemden etkilenen motor mekanizması arızalanıyor” dedi.

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü mevkiinde bulunan Şehit Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan yaya üst geçidinin Millet Bahçesi hizasında bulunan yürüyen merdivenlerinde sadece üst geçitten aşağıya inen merdiveni çalışırken, yukarıya çıkan merdiveni çalışmıyor. Zabıta Müdürlüğü önünde bulunan merdivenlerin ise hem iniş hem çıkış yönü çalışmıyor.

Yürüyen Merdiven

Bozuk yürüyen merdivenler için yetkili firmalar gelerek yerinde inceleme yaptı. Kentin iki noktasında bulunan toplam 8 adet yürüyen merdivenin çalışabilmesi için 27 Haziran’da yedek parça ihalesi yapıldı. Ayrıca merdivenlerin yağmurdan etkilenmemesi için üzeri de kapatıldı.

Uşaklı yaş almış ve dezavantajlı vatandaşlar, üst geçidi kullanmak istediklerinde arızalı yürüyen merdivenler yüzünden güçlük çekiyor.  Vatandaşlar, yürüyen merdivenlerin çalıştığı müjdesini duymak istiyor.

Muhabir: Ece Yıldırım