Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, toplu taşımada zamlı uygulamanın bayram sonrası başlayacağını belirterek https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet haber Sitesi’ne çok özel açıklamalarda bulundu. Korkmaz, aslında Uşak’ta toplu taşıma ücretlerine 01 Ocak tarihinde zam istediklerini, siyasi kaygılarla seçim önü zam yapılmadığı için 6 ay sonra katlanarak zam yapıldığını belirtti.

İşte Korkmaz’ın sitemize yapmış olduğu özel açıklamalar:

Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu

Korkmaz

“Seçim önü zam yapamayız” denerek talebimiz geri çevrilmişti”

“Bizler, otobüsçü esnafı olarak zam yapmak istemiyoruz. Çünkü her zam gelişinde yolcu sayısında azalma oluyor. Vatandaş cebinde parası varsa aracımıza biner, yoksa binemez. Bundan dolayı zam yapmak istemiyoruz.

Bu yılın başında yani Ocak ayında akaryakıta korkunç derecede zamlar gelmişti. Otobüscü esnafı olarak dönemin Belediye  Başkanı Sayın Mehmet Çakın’dan yolcu ücretlerine zam istemiştik. Seçim önü diye siyasi kaygılar yüzünden talep ettiğimiz zam yapılmamıştı.

Ocak ayında yapılması gereken zamlar, katlanarak Temmuz ayında verildi. Bence toplu taşıma ücretlerine yapılan zamlar fazla değil. Büyüklerde 6 lira artarak 18 lira oldu. Öğrencilerde 5 lira artarak 14 lira oldu. Öğrenci ile normal yolcu ücretleri arasında makas çok açıldı mı sıkıntı oluyor. İlkokula giden de öğrenci, açık öğrenim fakültesine de giden öğrenci. Fiyatlar çok farklı olunca maddi yük normal yolcunun sırtına biniyor.

İnşallah bundan sonra fazla zam olmaz. Bizlerde fazla zam yapmak zorunda kalmayız. Aynı durum taksi ücretlerinde de var. Akaryakıta gelen zam, tüm yolcu taşıma ücretlerine yansıyor”.

Halkotbüsü (1)

Korkmaz, Uşak’ta halk otobüslerinde daha önce 9 TL olan öğrenci taşıma ücretinin 14 TL’den, 12 TL olan normal yolcu ücreti taşımasının 18 TL’den taşınması uygulamasına Kurban Bayramı sonra hemen başlanacağını da sözlerine ekledi.

Muhabir: SALİH KILINÇ