Meteorolojik verilerin, Uşak’ı Ege Bölgesinde tek başına kahverengi bir nokta olarak gösterdiğini kaydeden Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Alp, kuraklık için acil önlem alınmadığı takdirde Uşak’ın çok sıkıntılı günler yaşamasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

Kuraklığın Çevresel Etkileri olduğunu hatırlatan Alp, ”Bu etkiler, toprakta su ve rüzgâr erozyonu, balık alanlarına zarar, bitki alanlarına zarar, suyun kalitesine etkisi, hayvan kalitesine etkisi ve hayvan doğal yaşam alanlarına etkisi olacaktır.

Son bir aydır ilimize yağan düzensiz yağmurlar kimseyi aldatmasın. Yağmur sularını toplayıp biriktirmedikten sonra kente bir faydası olmuyor.

Ekteki Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından illerin bir ve 12 aylık kuraklık haritalarını incelediğimizde ilimiz Uşak’ın Ege Bölgesinde tek başına kahverengi bir nokta olarak göründüğü sarih bir şekilde görülüyor.

TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Gül yarın Uşak’ta TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Gül yarın Uşak’ta

İçme suyu temin etmek çok zor bir iş. Onun için suyu kullanırken çok dikkatli kullanmalı ve tasarrufta bulunmalıyız. Ayrıca tarımsal ilaçlama yapılan topraklarda da suyun kirlenmesine dikkat etmeli ve buna izin vermemeliyiz.

Bir önceki Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi, 6 ay kadar önce Türkiye’de kuraklık riski yaşayan iki ilden birisinin Uşak, diğerinin Sivas olduğunu açıklamıştı. Bu tehlikenin aynen devam ettiğini Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan haritalarda görebiliyoruz.

Kuraklık konusunda kent olarak alınacak acil önlemler konusunda kafa kafaya verip bir an önce harekete geçmeliyiz” dedi.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)

Editör: Seher ZEYBEK