Uşşak Aşevi Yardım Kültür ve Hizmet Vakfı, halihazırda 160 öğrenciye burs veriyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için de başvurular başladı. Burs 10 ay ödeniyor. Öğrencilerden dönem sonlarında notlarını gösteren transkripti isteniyor. 14 Ağustos 2024 tarihinde başlayan burs başvuruları, 24 Ağustos 2024 saat: 17.00’de sona erecek.

Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim

Uşak Aşevi (1)-1

Başvuru şartları;

Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, dört yıllık bir fakülte veya yüksekokulu Uşak dışında kazanmış ve kayıt yaptırmış olmak, öğrencinin ailesinin uşak il sınırları içerisinde ikamet ediyor olması ve başvuruyu öğrencilerin vakfa şahsen gelerek yapması isteniyor.

Uşak Üniversitesi’nde okuyanlar, vakıf üniversiteleri, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin müracaatlarının kabul edilmeyeceği belirtildi. Burs başvuru formu aşevinden temin edilecek. YKS sonuç belgesi, ara sınıflarda öğrenim gören öğrenciler öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesi, bir adet vesikalık fotoğraf, vukuatlı nüfus kayıt örneği, öğrenci kayıt belgesi, okuyan kardeşlere ait öğrenci belgesi, çalışan ebeveynlerin ayrı ayrı maaşlarını gösteren iş yerinden onaylı bordro ücretli çalışan değilse gelirini gösteren belge geliri olmayanlar için Sosyal güvenlik kurumundan anne ve baba adına kayıt olmadığına dair belge ailenin oturduğu ev kira ise kira kontratı devam eden kredi borç ödemesi var ise kredi tutarı ve ödeme tarihlerini gösteren belge. Anne ve baba boşanmış ise mahkeme kararı fotokopisi, anne, baba veya kardeşlerin ağır hastalığı söz konusu ise devlet hastanesinden rapor alınması gerekiyor.

Aşevi tarafından burs başvuru formuna eklenecek belgelerden herhangi birinin eksik olması durumunda yapılan başvuru geçersiz sayılacağı ve değerlendirmeye alınmayacağı duyuruldu.

Muhabir: Ece Yıldırım