Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart'ta gerçekleştirilecek seçimler için adaylarını belirleme sürecini tamamladı. Mersin'de mevcut belediye başkanı Vahap Seçer, CHP tarafından tekrar aday gösterildi. İşte, Vahap Seçer'in biyografisi...

Putin'in camide Kuran-ı Kerim'i öptüğü anlar kamerada! Putin'in camide Kuran-ı Kerim'i öptüğü anlar kamerada!

Vahap Seçer, 5 Ekim 1963 tarihinde Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya geldi. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olan Seçer, 1987 yılında kurduğu işletme ile tarımsal üretim, sanayi ve ticaret alanlarında çeşitli yatırımlarda bulundu. Kurucusu olduğu şirketlerde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerini üstlenen Seçer, aynı zamanda iş dünyasını temsil eden sanayi ve ticaret odalarında yer almakta, meslek odasında ziraat mühendisi olarak üyelik görevini sürdürmektedir.

Seçer, toplumsal projelere katkı sağlamak amacıyla kurduğu Tarsus Güç Birliği Vakfı'nda Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Evli ve 2 çocuk babası olan Seçer, İngilizce bilmektedir.

Siyasi kariyerine 2007 ile 2015 yılları arasında 23. ve 24. dönem CHP Mersin Milletvekili olarak başlayan Vahap Seçer, bu süreçte Tarım ve Köyişleri Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği yapmıştır. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Seçer, bu görevini başarıyla sürdürerek Mersin'e hizmet etmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ