Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) , bu üniversitelerin dönemsel değil yıllık zam yapmaları konusunda açıklama yaptı.

YÖK’ün öğrenim ücretleriyle ilgili vakıf üniversitelerine gönderdiği yazıda belirtilenler :

“Bilindiği üzere devlet üniversitelerinde 2011-2012 akademik yılından beri birinci öğretimdeki öğrencilerden katkı payı alınmıyor. Yine bilindiği gibi vakıf yükseköğretim kurumları kazanç amacına yönelik kurulamaz.

KPSS sonuçları açıklandı! KPSS sonuçları açıklandı!

Adayların kaydolacakları programın tamamlanma süresi boyunca yaklaşık güncellenme oranlarıyla öğrenim ücretlerini bilmek istemeleri, sürpriz veya beklenmedik bir ücret değişikliğiyle karşılaşmak istememeleri son derece haklı ve meşru bir taleptir.”

Üni (1)

YÖK’ün 10 Temmuz’da düzenlediği kurul toplantısında kararlar şu şekilde:

*Ücretler dönemsel değil, yıllık ve tayin edilmiş bir miktar olarak tespit edilmeli, tercih veya yatay geçiş dönemlerinden önce net bir miktar olarak ve her bir adayın kolayca ulaşabileceği şekilde ilan edilmeli.

*İlk kayıt esnasında öğrenciye taahhüt edilmiş eğitim öğretim ücreti artış oranları aşılmamalı ancak her halükarda yapılacak artışlarda en çok Tüketici Fiyat Endeksindeki (TÜFE) 12 aylık ortalama oranı esas alınmalı ve bu kapsamdaki güncellemeler resmi internet sitelerinden duyurulmalı.

*Kayıt döneminden sonra her ne ad altında olursa olsun açıkça ilan edilmemiş ilave/beklenmedik ücret ve ücret artışı talebinde bulunulmamalı.

*İlan edilen eğitim ve öğretim ücretlerinde TÜFE üzerinden resmi güncelleme oranları dışında herhangi bir ilave değişiklik yapılmamalı ve alınacak bu yöndeki kararlar uygun zamanda ve elverişli araçlarla tüm öğrencilerle paylaşılmalı.

Kaynak: Haber Merkezi