Vali Ergün mesajında; “Çağlardan beri büyük medeniyetler inşa eden biz insanlar, bu büyük başarıyı, yaratılışın iki ağırlık merkezi olan kadın ve erkeğin uyumlu çalışmasına borçluyuz. Ne yazık ki bu uyum, zaman zaman kadınların aleyhine bozulmuş ve insanlık adına utanç verici tablolar ortaya çıkmaya başlamıştır. 

Oysaki kadınlarına değer vermeyen, onları üretime katmayan, kadınlarının başarısıyla yücelmeyen ulusların günümüz dünyasında başarıyla anılmaları mümkün değildir.

Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu? Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu?

Kadınlarımızın, insan olma onurunun ve yüksek mertebesinin eşit ortağı olduğu hakikatini aklımızdan bir an olsun çıkarmadan atacağımız çözüm odaklı adımlar, toplumsal huzurumuzun da ebediyen tesisine katkı sağlayacaktır.

Bu anlayışla, İçişleri Bakanlığımız ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın koordinesinde yürütülen KADES (Kadına Destek) uygulaması, 183 Sosyal Destek Hattı ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi hizmetleri kadınlarımızın kendilerini güvende ve huzurlu hissetmelerine katkı sunmaktadır. 

Bu düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Valiliğimiz olarak tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu belirtir; kendilerine sağlıklı, mutlu ve sevgi dolu bir yaşam dilerim” ifadelerini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK