Vural Çelik, Türk tiyatrosu ve dizi oyuncusu olarak tanınan bir sanatçıdır. 18 Mart 1972'de Ankara'da dünyaya yayıldı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığından otobüs kazası açıklaması Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığından otobüs kazası açıklaması

Sanat kariyerine 1989 yılında Levent Kırca Tiyatrosu'na katılmasıyla başlamış, ardından Yasemin Yalçın'ın tiyatrosunda çalışmıştır.

Selahattin Taşdöğen'in yardımcılığını yaparak sektördeki deneyimini artırmış, daha sonra BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) oyuncusu olarak dikkat çekti

En çok bilinen karakteri, 2000'li yılların başında yayınlanan popüler dizi "Avrupa Yakası"ndaki 'Kubilay Peynircioğlu' karakteridir.

Vural Çelik, kariyeri boyunca birçok sinema filmi ve televizyon projesinde yer almış, geniş bir hayran kitlesi kazanmıştı.

Ne yazık ki, Vural Çelik 51 yaşında bir şekilde hayatını kaybetmiştir. Ölüm haberi, yedilerini ve sanat dünyasını derinden üzmüştür.

Çelik, üç gün önce kalp ameliyatı sonucu kaldırılmış, daha sonra hastanede kansız cerrahiyle değiştirilmiştir.

Menajeri Rasim Özcan, sağlık durumu hakkında, şeker hastalığı, kalp ve tansiyon sorunları gibi sorunların olduğunu belirtti. Ölümün nedeni, otopsi sonu

Vural Çelik'in kaybı, Türk sanat camiasında büyük bir üzüntü yaratmış, birçok sanatçının taziye mesajları yayımlanmıştı.

2014 yılında bir kalp krizi geçirmiş olan Çelik'in sağlık sorunları geçmişi, vefatını daha da trajik kılmıştır. 

Editör: Seher ZEYBEK