Büyükelçiler ve uzmanlar XJTLU Küresel Eğitim Forumu’nda bir araya geldi.

Xi’an Jiaotong-Liverpool University’de düzenlenen 2023 XJTLU Küresel Eğitim Forumu; yedi ülkeyi temsil eden 11 büyükelçilik yetkilisini ve delegeyi bir araya getirdi. Etkinlikte düzenlenen panelde, elçilik yetkilileri ve delegeler, yurtdışındaki eğitim programlarının önemi hakkında bilgi verdi.

Foruma katılan ülkeler ve kuruluşlar şu şekilde sıralandı: Şanghay’daki British Consulate-General, Lesotho Krallığı, Endonezya Cumhuriyeti, Malavi Cumhuriyeti, Namibya Cumhuriyeti, Zimbabve Cumhuriyeti ve Tayland Kraliyet Büyükelçiliği.

Malavi’nin Çin Büyükelçisi Allan Chintedza, "Ulusal düşünebilirsiniz, ancak küresel düzeyde hepimizin ortak bir sorumluluğu olduğu için küresel olarak hareket etmelisiniz" dedi.

Lesotho Krallığı Büyükelçiliğinde Bakan Danışmanı olan Tumelo Moseme şunları söyledi: "Bireysel öğrenciler için kendi ülkelerinin dışında eğitim almak; kültürler arası iletişim, uyum ve bağımsız düşünme becerilerini geliştiriyor."

Zimbabve Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde Elçi Müsteşarı Pedzisai Peter Mwayera, "Yurtdışında eğitim almak öğrencilere yalnızca mesleki gelişim fırsatları sunmakla kalmıyor, aynı zamanda farklı kültürlere dalmalarına da imkan veriyor" ifadelerini kullandı.

Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu? Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu?

Endonezya Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde Eğitim ve Kültür Ataşesi Yudil Chatim şunları söyledi: "Endonezya halkını Çin’de yer alan eğitim fırsatlarını göz önünde bulundurmaya davet etmek istiyorum. Bu fırsatlar yalnızca parlak bir kariyere kapı açmakla kalmayacak, aynı zamanda kültür ve dil deneyiminizi de zenginleştirecektir."

Namibya Cumhuriyeti’nin Büyükelçiliğinde Politika, Ekonomi ve Yasa Sekreteri olarak görev alan Nghihepavali Michael Hamukwaya şunları söyledi: "Elçiliğimiz; Çin ve diğer ülkelerdeki çeşitli kurumlarla temasa geçip, kamu diplomasisine odaklanarak ve işbirliğini geliştirme yollarını araştırarak eğitimin uluslararası bir hale gelmesini teşvik etmeye yardımcı oluyor."

Şanghay’daki British Consulate-General’da Konsül (Kültür ve Eğitim) olarak görev yapan Catherine Sinclair-Jones ise şunları söyledi: "XJTLU’nun yapay zeka ve istihdam edilebilirlik gibi; uluslararası eğitim konusunda gördüğümüz küresel zorluklardan bazılarına nasıl yanıt verdiğini görmek gerçekten oldukça olumlu bir durum. XJTLU’i ziyaret etmek, sunumu ve konuşmaları dinlemek gerçekten oldukça olumlu bir deneyim oldu."

(İHA)

Kaynak: