Düzenlenen törenlerle Çarşı Uşak projesini başlattı. Hizmete açık olan yenilenmiş İsmetpaşa Caddesi’ni de hizmete açtı. Uşak’a hayırlı olsun.

Valla kim ne derse desin, İsmetpaşa Caddesi çok şahane olmuş. Birçok Avrupa şehrini kıskandıracak güzellikte. Ben çok beğendim. Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın ve belediye ekibinin ellerine yüreğine sağlık. İnşallah alt yapısı da sağlamdır da diyecek söz bulamayız.

Bu yazıdaki asıl meramım; Çarşı Uşak projesidir. Bu proje öyle ya da böyle uygulanacak. Tartışmanın çok anlamı kalmadı. Sadece oradaki hak sahipleri bazı mağduriyetleri olduğunu söylüyor.  Umarım proje uygulanırken mağduriyetleri giderilir.

Proje hakkında olumsuz görüşlerimi önceki yazılarımda dile getirdiğim için o konulara da girmeyeceğim. Sadece projenin başlaması hakkındaki endişelerimi yazmaya çalışacağım.  Ondan önce siz değerli okurlarıma kısa bir fıkrayı hatırlatmak istiyorum:

Genç nişanlılar ertesi gün evleniyorlardı. Erkek: “Sevgilim, sabrım tükendi. Ne olur odama gel. Nasıl olsa yarın evleneceğiz.” Kız öfkeyle yanıt verdi: “Yağma yok öyle. Her seferinde böyle kandırdılar. Bir daha çürük tahtaya basmam.”

Uşaklı da fıkradaki genç kızımız gibi.

Çevre yolu dediler kandırıldık.

Millet Bahçesi dediler kandırıldık,

B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor... B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor...

Evsel arıtma tesisi dediler kandırıldık.

Yılardır bitmeyen projeler dururken biz Uşaklıların sırtına yeni bir kambur daha oluştu, memleket proje çöplüğüne döndü. Çarşı Uşak projesi eninde sonunda yapılır da kim bilir hangi çıkmaz ayın son çarşambasında tamamlanır? İşte onu bilemedim.

Kusura bakmayın ama fıkradaki genç kız gibi bu sefer Uşaklı olarak çürük tahtaya basmayız. Yağma yok.

Seçim kazanmak için gözümüzü boyamaya çalışmak hiç hoş bir davranış değil. Seçimlere kaldı 4 ay…

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı daha ihaleye çıkacak. Giren olursa süre verecek. İhaleyi alan vatandaş birinci etap olan pazaryerini yıkacak ta yenisini yapacak.

Bakanımız Sayın Özhaseki kendi söyledi: “Önceliğimiz depremin yaralarını sarmak. Bir yıl dolmadan 100 bin ev teslim edeceğiz” diyor. Geriye daha yapılacak 500 bin ev var.

Çarşı Uşak projesini gerçekleştirmek için bakanlık bütçesinden kaç lira ayrıldı? Hiçbir bilgimiz yok.

N’olur, seçim önü “Aha Uşak’ta bir projeyi daha hayata geçiriyoruz” diye bizi yine kandırmayın.

Artık Uşaklı olarak çürük tahtaya basmayız.

Yağma yok…

Editör: Seher ZEYBEK