15 Eylül 1980 tarihinde İstanbul’da doğan İrem Altuğ, oyunculuk kariyerine oldukça erken bir yaşta başladı. Acıbadem İlkokulu'nu bitirdikten sonra ortaokulu ve liseyi Ümraniye Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Henüz ilkokuldayken, 1988 yılında "TV’de 7 Gün" dergisinin düzenlediği reklam yıldızı yarışmasında 7-12 yaş grubu içinde birinci oldu. Bu başarı, onu reklam dünyasına adım atmaya teşvik etti ve çocukluk dönemi boyunca yaklaşık 40 reklam filminde rol aldı.

7 katlı bina çöktü: 8 ölü 7 katlı bina çöktü: 8 ölü

Tiyatro ve İlk Film Deneyimleri

Reklamlar sayesinde kamera ile tanışan İrem Altuğ, Beyazıt İl Halk Eğitim Kütüphanesi tarafından organize edilen “İstanbul Kültür Oyuncuları” çocuk oyuncu topluluğuna katıldı. Burada Adnan Tonel, Gökhan İçöz, Ahmet Yirmibeş ve Ayla Algan gibi usta isimlerden oyunculuk eğitimi aldı. Şehir Tiyatroları Çocuk Şenlikleri’nde çeşitli oyunlarda rol aldı ve 1994 yılında Gülriz Sururi Tiyatrosu'nda “Küçük Prens” oyununda sahne aldı.

1989 yılında Halit Refiğ’in yönettiği “Karılar Koğuşu” filminde Kadir İnanır ve Hülya Koçyiğit gibi önemli oyuncularla aynı sahneyi paylaştı. Aynı yıl "Zirvenin Bedeli" filminde Selin Dilmen’in küçüklüğünü canlandırdı ve 1992 yılında “Bir Yılbaşı Düşü” televizyon filminde yer aldı.

Akademik ve Uluslararası Kariyer

1998 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarı’na giren İrem Altuğ, iki yıl boyunca Zeliha Berksoy, Müşfik Kenter, Cihan Ünal ve Murat Karasu gibi usta isimlerden ders aldı. Ancak, daha sonra okuldan ayrılarak Amerika'ya gitti ve San Francisco State University’de Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Amerika'da kaldığı beş yıl içinde çeşitli filmlerde rol aldı ve dünya halk dansları, Amerikan Step dansı ve salon dansları eğitimi aldı. San Francisco’da “Mary Sano Dance Studios” ve “Studio Danzhaus” okullarında dans dersleri verdi.

Türkiye’ye Dönüş ve Başarılar

2004 yılında "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir" dizisinden aldığı teklif üzerine Türkiye’ye dönen İrem Altuğ, 2006 yılında “Ihlamurlar Altında” dizisinde “Feride” karakterini canlandırdı. Aynı yıl "Eve Giden Yol 1914" filminde "İffet" rolüyle izleyici karşısına çıktı. 2007 yılında "Vazgeç Gönlüm" dizisinde başrol oynadı ve 2008 yılında “Kirpi” filminde “Çiğdem” karakterini canlandırdı.

2009 yılında Alman ARD kanalı için çekilen "Mordkommission Istanbul" televizyon filminde "Saime Soydan" karakterini oynadı ve aynı yıl "Melekler ve Kumarbazlar" filminde "Zeynep" karakteriyle beyaz perdede yer aldı. 2011 yılında "Kayıp Aranıyor" dizisinde Levent Üzümcü ile başrolleri paylaştı.

Senaristlik ve Kısa Film Başarısı

2011 yılında "Direk Aşk" isimli kısa filmin senaryosunu yazdı ve filmin yapımcılığını üstlenerek başrolünde oynadı. Bu komik kısa film, Cannes Film Festivali kapsamında düzenlenen "Short Film Corner" etkinliğine katıldı ve Indianapolis Film Festivali'nde "En İyi Kısa Film" ödülünü kazandı.

Kaynak: Bülten