Millet Bahçesi’nin cami yapılması düşünülen eski Kız Meslek Lisesinin bulunduğu ve cami yapılmasının düşünüldüğü noktaya giderek burada bir basın açıklaması yapan Yalım, “ Daha önceki başkanlar döneminde burada 6 bin metrekarelik alana bir cami yapılması planlanmış. Ancak, çevrede hiçbir sosyal tesis yok.

Daha önce bu alanda aralarında Uşak’ın sembolü olan Uşak Lisesi’nin de bulunduğu 5 okulumuz vardı. Uşak lisemiz 5 kilometre ötede bulunan İzmir yolu üzerindeki binaya gitti. Geçmiş yıllarda maalesef 2 kız öğrencimiz orada trafik kazası sonucu vefat etti.

Göreve geldikten sonra özellikle Milli Eğitim bakanlığı yetkilileriyle görüştükten sonra burada planlanan cami alanını kesinlikle yok etmiyoruz. Cami yapmaktan vazgeçmiyoruz. Cami planını değiştirmiyoruz. Sadece caminin yerini 50 metre yukarı aldık ve bu konuda bakanlıkla hemfikir olduk.

Ancak AK Parti Uşak Milletvekili Sayın İsmail Güneş, benim cami planını iptal ettiğimi söyledi. Külliyen yalan. Biz camiye falan karşı değiliz. Elhamdülillah Müslümanız. Ancak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını da gereği şekilde yerine getirmek zorundayız.

Uşak’ta sığırları Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği küpeleyecek Uşak’ta sığırları Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği küpeleyecek

Yalımcan

Eyy… Sayın İsmail Güneş!

Daha önce burada 5 adet okul vardı. Şimdi nerede bu okullar? Senin zamanında yapıldı bu okullar. Nereye yaptırdın? Yok, Uşak genelinde 572 cami, 127 okul var. Bende buraya Uşak’ın sembolü olan Uşak Lisesi’ni yaptıracağım. Camimizi de hemen 50 metre ileriye yan yana yaptıracağım.

Ben, rahmetli babam adına Sivaslı ilçesinde Dursun yalım Fen Lisesi” yaptırmış bir kişiyim. Uşak’ta da yaptırmaya devam edeceğiz. Sen gel de bu yıkılan 5 okula ne yaptırdığını anlat.

Biz, vatandaştan aldığımız yetkiyle hem okul hem cami için gereken değişiklikleri yapacağız.

Sayın İsmail Güneş bana, “mertsen yiğitsen açıklama yap” demiş. Ben hem merdim hem yiğidim. Bendeki mertliğin sende ancak sadakası olur” ifadelerini kullandı.

Muhabir: SALİH KILINÇ