Sözcü Tv’ye açıklamalarda bulunan CHP’li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, kendinden önceki AK Partili belediye döneminde küçücük madalyonlara 750 bin TL harcandığını ve 18 milyon TL’ye ihalesiz alım yapıldığını öne sürdü.

Yalım; “Bu memleketteki yaşayan vatandaşlarımızın ödediği vergilerden gelen paraları değil de düşmanın parasını harcar gibi para harcamışlar. Maalesef belediyede har vurup harman savrulmuş” ifadesini kullandı.

Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim

Madolyon 1

TÜGVA Uşak Şube Başkanı’nın Belediye başkan yardımcısı yaptılar”

AKP’ye yakın vakıf ve derneklerden birçok isim belediye kadrosunda işe alınmış. İş yapsalar neyse bunların bir çoğunun da iş yapmadığını tespit ettim. Bunlardan birisi de TÜGVA Uşak Şube Başkanı Süheyl Yasin Aslan’dı. Belediye Başkan Yardımcısı yapıldı. Müdürlerde yine AKP’den ve TÜGVA’dan seçildi. En önemli mevkilerde iş yapar gibi görünüp maaş aldıklarını tespit ettim” açıklamasında bulundu.

“Son bir ayda ihalesiz 18 milyon liralık alım yapılmış”

AKP’li belediyenin son bir ayda ihalesiz alım yaptığına değinen Yalım; “Birde madalyonlar var. Uşak Belediye kasasından 750 bin TL ödenmiş. Onun dışında 200 bin + KDV’li hiç ihale yapılmadan işler yapılmış. Son bir ayda yani sadece Mart ayında ihalesiz 18 milyon liralık alım yapılmış.

Belediyenin borcunun 1 milyar 300 Bin TL olduğunu hatırlatan Yalım, buna rağmen dokunmatik ekranlı duvar paneli, ısı ölçer kameralar ve dijital ekranlar kurulu makam odası inşa edildiğini belirten Yalım, “İktidardan tasarruf yapılmamış. Makam odasına milyonlar harcanmış. Çok fazla sayıda makam şoförü, çok fazla sayıda sekretarya veya danışman istihdam edilmiş” diyerek açıklamasına son verdi.

Madalyon 2

Muhabir: SALİH KILINÇ