Putin'in camide Kuran-ı Kerim'i öptüğü anlar kamerada! Putin'in camide Kuran-ı Kerim'i öptüğü anlar kamerada!

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adaylarından biri olan Yasin Kartoğlu, Başakşehir'den bir kez daha aday gösterilmiştir. İşte, Yasin Kartoğlu'nun hayatı ve kariyeri:

Yasin Kartoğlu, 1977 yılında Küçükçekmece'de doğmuştur. Ailesi aslen Malatyalıdır. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Küçükçekmece'de tamamlayan Kartoğlu, yükseköğrenimini ise İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde başarıyla tamamlamıştır.

Siyasi kariyerine 2009 yılında adım atan Yasin Kartoğlu, AK Parti Başakşehir Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçilmiş ve aynı dönemde Başakşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 2 dönem boyunca başkan yardımcılığı görevini başarıyla sürdüren Kartoğlu, Mevlüt Uysal'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi sonrasında 4 Ekim 2017 tarihinde Belediye Meclisi tarafından Başakşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmiştir.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde tekrar Belediye Başkanı olarak seçilen Yasin Kartoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır. Başkanlık görevi süresince Başakşehir'de yürüttüğü projeler ve hizmetleriyle dikkat çekmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ