Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Karakılıç köyünde doğan Orgeneral Ali Çardakçı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki uzun ve başarılı kariyerine bir yenisini ekledi. 1984 yılında Kara Harp Okulu'ndan teğmen rütbesiyle mezun olduktan sonra, 1985 yılında Piyade Okulu'ndan da mezun olan Çardakçı, askeri kariyerinde pek çok önemli görev üstlendi.

1985-1993 yılları arasında çeşitli birliklerde Takım, Bölük ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulunan Çardakçı, 1996 yılında Kara Harp Akademisi'ni Kurmay Yüzbaşı olarak tamamladı. Kurmay subay olarak çeşitli görevlerde bulunan Çardakçı, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'nda Harekat ve Asayiş Şube Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı Genel Plan ve Prensipler Başkanlığı'nda Proje Subayı ve Şube Müdürlüğü, Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda Harekat ve Asayiş Şube Müdürlüğü gibi görevlerde bulundu. Ayrıca Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı'nda Kurmay Başkanlığı, Şenoba Taktik Jandarma Sınır Alay Komutanlığı, Beytüşşebap Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığı ve Denizli İl Jandarma Komutanlığı gibi önemli görevlerde yer aldı.

2010 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi eden Çardakçı, 2010-2011 yılları arasında Zonguldak 3’üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı, 2011-2014 yılları arasında Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2014 yılında Tümgeneral rütbesine terfi eden Çardakçı, 2014-2016 yılları arasında Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ve 2016-2017 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanlığı görevlerini yürüttü.

2017 yılında Korgeneral rütbesine terfi eden Orgeneral Çardakçı, 2017'de İçişleri Bakanlığı'nın 2017/286 sayılı kararıyla Jandarma Genel Komutan Yardımcısı olarak atandı. 2021 yılında Cumhurbaşkanı kararıyla Orgeneralliğe terfi eden Çardakçı, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.

Son olarak, yeni bir karar ile Jandarma Genel Komutanı olarak atanmış olan Orgeneral Ali Çardakçı, bu yeni görevinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın önemli görev ve sorumluluklarını üstlenecektir. Çardakçı'nın uzun yıllara dayanan askeri tecrübesi ve liderlik becerileri, Jandarma Genel Komutanlığı'nda önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Çin'de Son 75 Yılın En Şiddetli Tayfunu Hayatı Felç Etti Çin'de Son 75 Yılın En Şiddetli Tayfunu Hayatı Felç Etti
Kaynak: Bülten