1966 yılında Trabzon'da doğan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1990 yılında mezun oldu ve Genel Cerrahi Uzmanlığını Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladı.

Uşak’ın yeni Sağlık Müdürü kim oldu? Uşak’ın yeni Sağlık Müdürü kim oldu?

Kariyerine SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak başlayan Memişoğlu, 1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi'nde Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon üzerine çalışmalar yaptı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Başasistanlık görevini üstlendikten sonra 2002 yılında PTT Hastanesi'ne Başhekim olarak atandı.

Sağlık Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Memişoğlu, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekim olarak görev yaptı ve İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği'nde Tıbbi Hizmetler Başkanı ve Genel Sekreter olarak görev aldı.

Ekim 2016'da İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok bilimsel çalışması bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: Bülten