Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, çayın taşı ile çayın kuşunu vurmak istiyor. Yalım Bölme Mahalle girişine yapmak için projelerinin hazırlandığı yeni Uşak otogarına karşılık eski otogarı vererek belediye kasasından para çıkmadan Uşak’ı yeni bir otogara kavuşturacağını belirtti.

Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

Yalım, “Uşak Otogarı’nın yerini belirledik. Daha önce Uşak-Ankara Karayolu üzerinde yapılması planlanan otogarın projesi yuvarlak bir projeydi. Şimdi, mimarlarımız proje üzerinde arazinin tipi ve ebadına göre yeni bir çalışma yapmaktadır. Bu çalışmalar bittiğinde otogarımızın proje safhası tamamlanmış olacaktır.

Otogar arazisi belediye sınırlarımız içerisinde kalmaktadır. Şu anda yer sahipleri ile görüşüp anlaşmaya çalışıyoruz. Onları da mağdur etmek istemiyoruz. Sanırım görüşmeler bir bir buçuk ay içerisinde anlaşmamayla sonuçlanır” dedi.

Ottogrr (2)

Yalım; “Bir sonraki aşamada ihale süreci var. Bildiğiniz üzere belediyemizin maddi olanakları çok kısıtlı olduğu için belediye kasasından para harcamadan eski otogarı verreke takas usulü ile yeni otogarı yaptırma düşüncem var.

Bu şekilde bir ihale yapılması için hazırlıklarımız sürüyor. İhale şartnamesi hazırlandıktan sonra Uşak ve Türkiye’nin diğer illerinden bu büyüklükte inşaat yapılabilecek firmalar davet edilecek. O firmalardan bu işi en doğru ve belediyemize en avantajlı şekilde yapabilecek hangi firmaysa iş ona verilecektir.

Ben, 2026 yılının ilkbaharında en fazla 20 ay sonra yeni Uşak Otogarını vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyorum” bilgisini verdi.

Otogar 3

Muhabir: SALİH KILINÇ