Yeni Uşak otogarı nereye yapılacak? Otogara ulaşım nasıl sağlanacak? Bu soruların hepsine Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım cevap verdi.

Caddeesnf (2)

İsmetpaşa Caddesi’nde mülkü bulunan hak sahipleri ile Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, yapmayı tasarladığı tramvay yolunun İsmetpaşa Caddesi’nde başlayarak yeni yapılacak otogarda sona ereceğini ve buradan da aynı şekilde geri döneceğini açıkladı.

Caddeesnf (1)

“Sizi para talep etmek için çağırmadım”

Bir önceki Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın döneminde yapılan İsmetpaşa Caddesi yenileme çalışmaları hakkında buradaki hak sahiplerine bilgi veren Yalım; “İsmetpaşa Caddesi’ndeki bağımsız bölüm sayısı 1104 adettir. Toplamda 1669 mülk sahibini etkileyen bir durum vardır. Toplam 33 adet binada mantolama yapılmış, 29 adet binada da boya çalışması yapılmış olup 75 adet binanın cephesinde kötü görüntüye sebep olan reklam tabelaları tamamen kaldırılmıştır. Zemin katlarında bulunan işyerleri için teknik detaylara uygun olarak tek tip işyeri tabelası yapılmıştır. Sonuçta görüntü kirliliği engellenmiş hem de şehrin en güzel caddelerinden İsmetpaşa Caddesinin daha güzel bir görüntüye kavuşmasını sağlamıştır. Bundan dolayı önceki belediye yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Otofgarr

Yeni Uşak Otogarı’na tramvayla gideceğiz

Yalım, “Ancak bunun 6 milyon 581 bin 978 TL + 201 bin 771 TL fiyat farkıyla ödenen toplam tutar 6 milyon 783 bin 749 TL + KDV ödenmiş. Sakın beni yanlış anlamayın. Sizlerden para talep etmek için sizleri buraya çağırmadım.

Şunun da müjdesini vereyim. İsmetpaşa Caddesi eski belediye binası önünden başlayacak olan ve aynı İstanbul’daki İstiklal Caddesi’nde bulunan eski görünümlü ama son derece teknolojik modern bir yapıya sahip olan 6 adet tramvayımız, İsmetpaşa Caddesi’ni boydan boya geçerek Bölme yolu üzerinde bulunan Doğusan Beton Santralinin kurulduğu alanda yeni yaptıracağımız Uşak otogarımıza ulaşıp oradan geri dönecek olan tramvaylarımıza Uşak ve İsmetpaşa Caddesi 25 Ocak 2025 tarihinde kavuşmuş olacak.

Caddeesnf (4)

Biraz önce belirttiğim gibi İsmetpaşa Caddesi yenileme çalışmaları için 6 milyon 783 bin 749 TL ödendi. Uşak Belediye Meclisi olarak 1 ve 2 Temmuz tarihlerinde yaptığımız oturumlarda sizlerden hiçbir ücret talep etmeme kararı aldık. Bunu belirtmek için sizlerle bu toplantıyı yapma gereği duydum. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim” diyerek sözlerine son verdi.

Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı

Muhabir: SALİH KILINÇ