Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun 2022 yılı Kasım ayında Uşak’a gelerek incelemelerde bulunduğu ve Kalfa Koruluğunda yeri tespit edilen 10 bin kişilik Yeni Uşak Stadı ihalesi 3. kez ertelendi.

İhale 6 Kasım Pazartesi günü açık ihale usulü ile internet ortamında yapıldı. Edinilen bilgilere göre ihaleye bir firma girdi. O da çok yüksek fiyat verdiği için ihale 4. kez yapılmak üzere ertelendi.

Kimse ihalelere girmek istemiyor

Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu 27 Kasım 202 tarihinde Uşak'a gelerek stat yerinde inclemelerde bulunmuş ve Kalfa Koruluğunda stadın yeri belirlenmişti.

Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor? Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor?

Daha sonra Uşak’a gelen bakanlık uzmanları,  gerekli teknik incelemelerde bulunmuş ve ilk ihalenin 30 Mayıs 2023 tarihinde yapılmasına karar verilmişti. İlk ihaleye yeterli sayıda giren olmadığı ve rekabet ortamı oluşmadığı için iptal edilmişti.

İkinci ihale i 11 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Ancak 136 milyon 734 bin 452 TL’nin üzerinde bir bedel belirlenen bu ihaleye de giren olmayınca ihale, üçüncü kez yapılmak üzere 6 Kasım 2023 tarihine ertelenmişti.

Döviz fiyatlarında yaşanan dengesizlik, maliyetlerin durmadan artması gibi nedenlerden dolayı önünü göremeyen firmaların şu anda devlet ihalelerine sıcak bakmadığı düşünülüyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK