Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı

 AK Parti ile Pazartesi günü gerçekleşecek son bir görüşmeden sonra İttifak durumu netleşeceğini belirten Erbakan, açıklamalarının ardından partisinin belediye başkan adayalrını belirlediği illeri açıkladı.

İHA’nın haberine göre; AK Parti ile yerel seçimler ile ilgili bugüne kadar yapılan toplantılardan henüz kesin bir sonuç çıkmadığını ifade eden Erbakan, “Bugüne kadar AK Parti ile iki görüşme gerçekleşti. Bunlarda biri dün akşam AK Parti heyetinin genel merkezimize ziyarette bulunmasıyla gerçekleşti. Bizim bu görüşmelerdeki hedefimiz sadece Ankara, İzmir ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde bir ittifak noktasındadır. Yani bizim burada herhangi bir ittifak olması halinde dahi diğer il ve ilçelerimizi etkilememektedir. Biz 450 beldede, 900 ilçede ve diğer illerimizde tamamen kendi adaylarımızla kendi logomuzla seçime gireceğiz. Eğer bir anlaşma söz konusu olmazsa biz Ankara, İstanbul İzmir’de belediye başkan adaylarımızla seçimlere gireceğiz” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Genel Başkan Erbakan, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız İzzeddin Alkan, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy, Bartın Belediye Başkan Adayı Faruk Tutkun, Uşak Belediye Başkan Adayı Erol Korkmaz” olarak iki büyükşehir belediyesi ve iki il belediye başkan adayını açıkladı. İl Başkanları toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

YRP Uşak Belediye Başkanı Erol Korkmaz Uşak üniversitesi Öğretim Üyesiyken 2014 yerel seçimlerine AK Parti’den Uşak Belediye başkanı seçilen Nurullah Cahan’ın 3 yıl yardımcılığını yaptıktan sonra 2017 yılında akademik çalışmalar yapmak için yeniden Uşak Üniversitesi’ndeki görevine dönmüştü.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK