Gedi̇z Nehri̇ Temi̇zlendi̇ (1)-1

Haberimiz sonrası, Gediz İlçesi Kaymakamı Hakan Alkan ve Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz OSB ve Gediz Nehrindeki kirliği yerinde inceledikten sonra gerekli önlemlerin derhal alınması talimatı verdiler ve Gediz Nehri temiz akmaya başladı.

Çevre konusunda Uşak’ı da olumsuz etkileyen bir olayı 22 Temmuz tarihinde “Gediz Nehrindeki kirlilik Uşak, Manisa ve İzmir’i de olumsuz etkiliyor” başlığıyla haberleştirmiştik.

Yaptığımız haber sonrası, Kütahya Gediz İlçesi yöneticileri harekete geçerek Gediz Nehri’ndeki kirliliği yerinde inceledi. Yine Gediz İlçesine bağlı Fırdan köylüleri de haber için gazetemize teşekkürlerini sosyal medyadan duyurdu.

Gediz İlçesi Kaymakamı Hakan Alkan ve Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Gediz Arıtma Tesisini ziyaret ederek yaşanan kirliliği yerinde incelediler.

Ziyaret sırasında, OSB'de oluşan atık suların arıtılması ve bölgeye kendi arıtma tesisinin kurulması konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Gedi̇z Nehri̇ Temi̇zlendi̇ (2)

Gediz OSB’nin çevresel sürdürülebilirliği ve atık yönetimi ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Kaymakam Alkan ve Başkan Akel, mevcut arıtma tesisinin kapasitelerini değerlendirdi. Ayrıca, bölgedeki sanayi faaliyetlerinden kaynaklanan atık suların daha etkili bir şekilde arıtılabilmesi amacıyla yeni bir arıtma tesisinin kurulmasının önemini vurguladılar.

Fırdan köylüleri de haber sitemize teşekkür etti

Gediz Nehrinde yaşanan kirliliği ilk duyuran Fırdan köyünden Ramazan Kurt, sosyal medya sayfasından yayınladığı mesajında internete haber sitemize teşekkürlerini iletti.

Kurt mesajında; “Fırdan köyüne hoş geldiniz. İlk önce haberi yapan, Uşak'tan gazeteci Salih abime teşekkür ederiz. Belediye Başkanımız ve Kaymakamımıza da çevre duyarlıklarından dolayı ayrıca teşekkür ederiz. Çay temiz akmaya başladı” ifadelerine yer verdi.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/gediz-nehrindeki-kirlilik-usak-manisa-ve-izmiri-de-olumsuz-etkiliyor

Gedi̇z Nehri̇ Temi̇zlendi̇ (3)

Muhabir: Salih Kılınç