Zafer Partisi Uşak İl Başkanı Hakan Savaş, Uşak’ta ekmek fiyatlarının 10 lira olmasını eleştirerek “Ekmek fiyatları yüzde 400 artarken emekliye yüzde 37,5 zam yapılması vicdansızlıktır” dedi.

Zulmün sadece taş ve sopayla olmadığını kaydeden Savaş; “Bugün ülkemizde vatandaşlımızın üzerinde bir zulüm vardır. Bundan 19-20 ay öncesine kadar ekmek Uşak’ta 2,5 liradan satılırken bugün 10 TL’ye dayanmıştır.

Uşak'ta bugün 2 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 2 kişi hayatını kaybetti

Bu süreçte ilimizde ekmek fiyatları; yüzde 400 artarak 3,5, 4,5,5, 7,5 ve nihayetinde 10 liraya kadar ulaşmıştır. Ekmek fiyatlarındaki artış ülkemizde yaşanan enflasyon artışının somut bir örneğidir.

Aynı durum süt ürünleri için de geçerlidir. 10-12 ay evvelsine kadar litresi 10 lira olan süt bugün 40 liraya satılmaktadır. Ben burada sizlere bir gömlek, süs eşyası almaktan ya da sinemaya gitmekten bahsetmiyorum. Sizlere en temel ihtiyaç maddeleri olan ekmek ve sütten bahsediyorum.

Ekmek ve süt gibi en temel gıda maddelerine yüzde 400 zam gelirken, hükümet olarak sizin emekliye reva gördüğünüz yüzde 37’lik zam tabir yerindeyse vicdansızlıktır.

Ülkemizin durumu çok hazindir. Biz Türk insanı olarak dünyanın en bereketli topraklarında yaşıyoruz. Bir zamanlar Avrupa’nın buğday ambarıydık. Gelinen noktada ekmek kuyruklarından kurtulamıyoruz.

Peki, bu ülkeye neoldu da biz ekmek kuyruklarından kurtulamıyoruz? Atom bombası mı atıldı? Savaş mı çıktı da ekmek kuyruklarından kurtulamıyoruz? Bunu sorgulamamız lazım.

Yapılan araştırmalar; 10-11 yaşındaki çocuklarımızın bodur kaldığını ev yeterli fiziki gelişme sağlayamadığını göstermiştir. Çocuklarımız, doğru dürüst et, meyve, balık ve süt tüketemediği için doğru dürüst gelişim sağlayamıyor.

Türkiye bu vahim tablodan bir an önce kurtulmalı ve emekli maaşı en az 20 bin lira olmalıdır” yorumunda bulundu.

Muhabir: Salih KILINÇ