Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için önemli tarihler belirlendi. 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Dönemi kapsamında kayıt yenileme süreci başlıyor. Bu kapsamda, kayıt yenileme işlemleri farklı durumlar için farklı tarih aralıklarında gerçekleştirilecek. İşte, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerini ilgilendiren detaylar:

Kayıt Yenileme Tarihleri:

  • 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde kayıt yenilememiş, öğrencilik durumu "Donuk" veya "Silik" olan öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri 4 Ocak 2024 tarihinde başlayacak ve 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

  • Açık öğretim okulları 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde kayıt yenilemiş, öğrencilik durumu "Aktif" olan öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 24 Ocak 2024 tarihinde başlayacak ve 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

Ücret Muafiyeti ve Diğer İşlemler:

  • Ücret muafiyeti kapsamında olan öğrenciler, kayıt yenileme işlemleri için 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (MEBİM) başvurabilirler. Ayrıca, halk eğitimi merkezi müdürlükleri/irtibat büroları ile iletişime geçerek kayıt yenileme taleplerini iletmeleri ve sistem üzerinde güncellenmesi gereken raporları sunmaları gerekmektedir.

Ders Seçimi ve Sınav Merkezi İşlemleri:

  • Öğrenciler, ders seçimi işlemlerini 5 Ocak 2024 - 5 Şubat 2024 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden gerçekleştirebilecekler. Aynı tarih aralığında Sınav Merkezi belirleme ve güncelleme işlemlerini de yapabilecekler. Ancak, kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından yapılan ders seçimi ve sınav merkezi işlemleri dikkate alınmayacaktır.

Sınav Katım Ücretlerinin İadesi:

  • Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusunu yapmayan ya da yanlış ücret yatıran adaylar, sınavın tamamlanmasının ardından MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Döner Sermaye İşletmesi tarafından herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın ücret iadesi alabilirler. İade işlemleri, T.C. Ziraat Bankası AŞ sistemleri aracılığı ile gerçekleştirilecektir.
Kaynak: SEHER ZEYBEK / HABER