Sıla Bu Akşam Bursalılarla Buluşuyor Sıla Bu Akşam Bursalılarla Buluşuyor

1961 yılında İzmit'te dünyaya gelen Prof. Dr. Sait Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev aldığı başarılı askeri kariyerinin yanı sıra güvenlik, savunma ve istihbarat konularında yaptığı akademik çalışmalarla da dikkat çekiyor. Kabataş Erkek Lisesi'nde başladığı eğitimini, babasının tayini sebebiyle memleketi Isparta-Yalvaç'ta tamamlayan Yılmaz, 1982 yılında Kara Harp Okulu'ndan Piyade Teğmeni olarak mezun oldu.

Askeri Kariyer: Eğridir Komando Okulu'nu başarıyla tamamlayan Yılmaz, Bolu ve Hakkâri'de Komando Bölük Komutanlığı görevini üstlendi. 1988'de ABD-Virginia'da Havadan İkmal Kursu'nu başarıyla tamamlayarak uluslararası alanda eğitim aldı. 1991 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun olduktan sonra Bosna-Hersek'te BM UNPROFOR Türk Barış Gücü'nde Harekat Subayı olarak görev aldı. 1996 yılında Saraybosna'da NATO-SFOR'da Sivil-Asker İşbirliği Uzmanı olarak aktif görev yaptı.

Belçika-Mons'da NATO (SHAPE) Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı Karargahı'nda Kriz Yönetim Uzmanlığı görevini üstlenen Yılmaz, aynı dönemde Almanya/Oberammergau’daki NATO Okulu’nda Kriz Yönetim Kursu Direktörlüğü yaparak bilgi ve deneyimini paylaştı.

Akademik Kariyer ve Yayınları: Yılmaz, emekli olduktan sonra 2006 yılında Yrd. Doç. Dr. olarak Beykent Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. İstanbul Aydın Üniversitesi Ulusal Güvenlik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (USAM) Müdürlüğü görevini üstlenen Yılmaz, 2012 yılında Doçent unvanını kazandı. Halen Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Sait Yılmaz, güvenlik, savunma ve istihbarat konularında çeşitli kitap ve makalelere imza atmış bir akademisyen olarak bilinmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ