Saimbeyli'nin Bağımsız Belediye Başkanı Mahmut Dal, AK Parti'ye katıldığını duyurdu. Bu gelişme, yerel siyasi dinamiklerde önemli bir değişikliğe işaret ediyor. Mahmut Dal’ın hayatı ve siyasi geçmişi hakkında detaylar ise şu şekilde:

Uşaklı vekiller birbirine jet hızıyla cevap veriyorlar Uşaklı vekiller birbirine jet hızıyla cevap veriyorlar

Mahmut Dal Kimdir?

1971 yılında Adana'nın Saimbeyli ilçesinde doğan Mahmut Dal, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Saimbeyli’de tamamladı. 1992 yılında Gaziantep Üniversitesi M.Y.O İnşaat bölümünden mezun olduktan sonra, 1992-2000 yılları arasında Saimbeyli ilçesinde vekil öğretmen olarak görev yaptı.

Özel sektörde 2000-2024 yılları arasında çeşitli görevlerde bulunan Dal, 2005 yılında Saimbeyli Belediyesi'nde işçi olarak çalışmaya başladı. 2014-2024 yılları arasında ise Saimbeyli Belediyesi'nde Fen İşleri Müdür Vekili ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Vekili olarak görev yaptı.

2024 yerel seçimlerinde Bağımsız Belediye Başkanı olarak seçilen Mahmut Dal, evli ve iki çocuk babasıdır. Şimdi ise siyasi kariyerinde yeni bir döneme adım atarak AK Parti'ye katıldığını duyurdu.

AK Parti'ye Katılım

Mahmut Dal’ın AK Parti’ye katılması, Saimbeyli ve çevresindeki siyasi dengeleri etkilemesi beklenen bir gelişme olarak değerlendiriliyor. AK Parti'nin Saimbeyli'deki etkisi, Mahmut Dal’ın katılımıyla birlikte daha da güçlenmiş olacak.

Bu değişim, Mahmut Dal’ın yerel yönetim ve genel siyaset alanındaki yeni hedef ve projeleri hakkında bilgi vermesi açısından dikkatle takip edilecektir.

Kaynak: bülten