"Türkiye'nin Yetiştirdiği Değerlerden Birisi Olan Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın Hayat Hikayesi"

Naci Görür'den İki Kente 7,2'lik Deprem Uyarısı! Naci Görür'den İki Kente 7,2'lik Deprem Uyarısı!

İstanbul - Türkiye'nin önemli bilim insanlarından ve siyasetçilerinden biri olan Prof. Dr. Ahmet Ercan, 15 Mart 1948 tarihinde Aydın'ın Nazilli ilçesinde dünyaya geldi. Selanik kökenli olan Ercan, genç yaşta başladığı eğitim hayatına olan tutkusuyla önemli başarılar elde etmiştir.

Nazilli Ortaokulu ve Nazilli Lisesi'ndeki eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Jeofizik-Jeoloji bölümünde lisans eğitimine başlayan Ercan, 1970 yılında bu alandaki eğitimini tamamlamıştır. Ardından, Amerika'da Kaliforniya Standford Üniversitesi ve Colorado School of Mines'da yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayarak, bilim dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. 1980 yılında Massachusetts Institute of Technology'de post doktora uzmanlığını tamamlayan Ercan, akademik kariyerine yön vermiştir.

1975 yılından itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği bölümünde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, 2011 yılından beri Maltepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde de görev almaktadır. Ercan'ın 17 kitabı, 420 bilimsel yayını ve Türkiye sorunlarına yönelik 905 araştırma tasarımı bulunmaktadır.

Akademik başarılarıyla sınırlı kalmayan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'de ilk kez "Jeofizik Mühendisliği"ni kurarak bu alandaki özelleşmeyi gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyeliklerde bulunmuş ve birçok yayın organında köşe yazarlığı yapmıştır.

Siyasi kariyerinde de öne çıkan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye genelinde birçok önemli göreve atanmış ve ülkemizi ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmiştir. Siyasete de katkı sağlayan Ercan, Türkiye Cumhuriyeti TBMM 2002 milletvekili seçimlerine bağımsız aday olarak katılmış, Bakırköy Belediye Başkanlığı'na aday olmuş ve 2014'te HEPAR İstanbul Belediye Başkanı adayı olmuştur.

Ajmet Ercan Kimdir2

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Bosna-Hersek İstanbul Konsolosu ile evlidir ve bir oğlu, bir kızı ile iki torunu vardır. Sigara ve alkollü içki kullanmayan Ercan, organlarını bağışlamış ve katıksız Atatürkçü, laik, ve yurtsever kimliğiyle tanınmaktadır. Başarıları ve özgeçmişiyle ön plana çıkan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin yetiştirdiği değerli isimlerden biridir.

Kaynak: HABER MERKEZİ