Yaşar; 9 Kasım’da başlayan belediye başkan aday adaylığı sürecinin 17 Kasım’da, yine 9 Kasım’da başlayan belediye ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı başvurularının da 3 Aralık tarihinde sona ereceğini belirti.

Yaşar, AK Parti uşak teşkilatının Cumartesi ve Pazar günleri de açık olcağını, aday adaylarının bugünlerde başvuru yapabileceğini de sözlerine ekledi.

Teamül yoklaması 19 Kasım tarihinde yapılacak

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yerel seçimlere ilişkin MKYK'ye yetki verdi. Toplantıda ayrıca aday usul esasları ile teşkilat yoklama usul esaslarına ilişkin kararlar da alındı.

Bugün başlayan aday başvuruları 17 Kasım'da sona erecek.

Temayül yoklaması 19 Kasım'da elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapılacak.

AK Parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Büyükşehir belediye başkanlığı, il belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı ve belde belediye başkan adaylığı müracaatları, 17 Kasım'a kadar devam edecek. Meclis üyesi aday müracaatları da var. Büyükşehirlerin dışında kalan 51 ilde il genel meclisi üyeliği var. Yine bu illere ve bu illerin ilçelerine ilişkin ilçe belediye meclis üyelikleri var. Onlar da bugün başlayacak, 3 Aralık'a kadar devam edecek" dedi.

“Aidat yerine bağış kabul edeceğiz”

B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor... B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor...

Yavuz, “Başvuru aidatı almıyoruz. Başvuru aidatı yerine bağış almaya karar verdik. Büyükşehir belediye başkan adaylarımız 50 bin TL bağışta bulunmak suretiyle adaylık müracaatında bulunabilecek. İl belediye başkanlıklarımız yani 30 büyükşehirin dışında kalan il belediye başkanlıklarımız 30 bin TL, ilçe belediye başkan adaylarımız 20 bin TL, belde belediye başkan adaylarımız 10 bin TL, büyükşehirdeki meclis üyelerimiz 10 bin TL, büyükşehirin dışında kalan illerin ilçelerine ilişkin meclis üyelerinden de 5 bin TL bağış almak suretiyle aday müracaatlarını kabul edeceğiz" bilgisini verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK