En yaşlı üye olarak TBMM’de geçici başkanlık görevinde de bulunan Yılmaz, sosyal medya sayfasından, “İyi Parti üyeliğimi sonlandırdım. Bilgilerinize” paylaşımı ile İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde Milletvekili Adayı gösterilmeyen Durmuş Yılmaz’a telefonla ulaştık. Ama kendisi herhangi bir açıklama yapmayacağını belirtti.

İYİ Parti’de yaşananlardan rahatsız oldu

Durmuş Yılmaz niçin istifa ettiği konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Edindiğimiz bilgilere göre; son günlerde İYİ Parti’de yaşanan kaos ortamından olumsuz etkilenen Durmuş Hoca, istifa kararı aldı.

Bilindiği gibi, Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in” beni arkamdan hançerliyorlar” sözlerine köşesinde açıklık getirmişti.

Saymaz, "Yakın zamana kadar Akşener'in en yakınında bulunan iki isim şimdi liderleri tarafından suçlanıyor. Dikbayır, Akşener'in banka hesaplarını inceletmekle ve belediyelerle ticari ilişkilere girmekle itham ediliyor. Poyraz ise Akşener'in aleyhinde ve özel kalemi hakkında konuşmakla eleştiriliyor. Poyraz'ın AK Parti'ye geçen Nebi Hatipoğlu'nun milletvekili olmasını sağladığı da ileri sürülüyor.

DİKBAYIR: SORUŞTURMA İSTİYORUM

Dikbayır, hem partiye hem de savcılığa başvurarak, soruşturma açılmasını isteyeceğini belirterek, şöyle dedi: “Bankaya başvurulsun. Hangi şubeden, hangi memur araştırdı, açığa çıksın. Böyle bir şerefsizlik olur mu? Suç bu. Genel başkan dedikodular ve kumpaslar içinde kaldı. Belediyelerle iş yaptığım yalan. Çıkarsınlar en ufak bir şey varsa. Milletvekilliğinden istifa ederim. Ben partinin kurucularındanım. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum” dediğini yazmıştı.

Yılmaz’ın bu gelişmeler üzerine İYİ Parti üyeliğinden istifa ettiği düşünülüyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

Editör: Seher ZEYBEK